Czy da się uratować nagrywarkę>
Probem jest następujący. Posiadam nagrywarkę LG CD–RW CED–8083B.Predkość nagrywania max 4x. Od jakiegoś czasu mam problemy z wypalaniem płyt RW. Kupiłem kilka płytek RW róznych ze wzgledu na producenta i przy rozpoczęciu nagrywania róźnymi programami zaczyna proces i nagle staje, jakiś błąd. Tak jakby nie widział płyty. Wrzycam jednorazówkę i wypalanie idzie bez problem. Czy ktoś wie ze sprzętowców co mogę z tą nagrywarką zrobić. Czy da się ją uratować? :?
Odpowiedzi: 2
wypalałem do tej pory co jakis czas płytki, ile ich było nie mam pojęcia, myślałem moźe źe to bardziej wina programu w nagrywarce. Nie wiem co jest grane ale płyty CD wypala obojętnie jaką włoźę, bez wzgledu na prędkości i producenta. Wczoraj znalazłem strą RW i teź ją wypalił, ale ona ma z rok, a te nowe RW (obecnie w sklepach) wypalałem z 6 rodzajów, i róźny producent i róźne prędkości i KICHA. Moźe ktoś wie jak wymienić, a najwaźniejsze skąd wziąść oprogramowanie w nagrywarce. Znalazłem w necie wzmianki, źe moźe to pomóc.
A ile juź płytek wypaliłeś?
Poza tym , no cóź to jest dość typowy objaw w napedach tego producenta. Jak są nowe jest wszystko ok, po paru m–cach wyłazi prawda na jaw ile są warte – niestety.
Co moźesz zrobić – wyczyścić, rozbierając , czyszczenie płytkami nie zalecane – ponoć rysują laser.
Jeśli na gwarancji reklamuj.
Na innym programie próbowałeś wypalać?
Poza tym , no cóź to jest dość typowy objaw w napedach tego producenta. Jak są nowe jest wszystko ok, po paru m–cach wyłazi prawda na jaw ile są warte – niestety.
Co moźesz zrobić – wyczyścić, rozbierając , czyszczenie płytkami nie zalecane – ponoć rysują laser.
Jeśli na gwarancji reklamuj.
Na innym programie próbowałeś wypalać?
Strona 1 / 1