czy czesto wam rozlancza neostrade?"uzytkownik zostal odlaczony od uslugi"
ostanio za czesto mnie rozlancza neostrada.przynajmniej 4-5razy na dobe.zawsze mam komunikat "uzytkownik zostal odlaczony od uslugi" i nie moge sie ponownie polaczyc.musze wypinac wtyczke usb z modemu podpiac po chwili ponownie wtedy modem wykrywa na nowo i dopiero wtedy moge sie polaczyc.pare razy rozlaczylo mnie przy wlaczeniu tlena wraz z gg.dorwalem program spy sweeper.zwyklego gg na nim nie odpala gdyz go blokuje jako prawdopodobne oprogramowanie spyware.ale tlen wraz z mozliwoscia rozmowy przez gg odpala mi normlanie.czy mozliwe jest zawirusowanie gg?moza w jakis sposob rozlanczac na czyjms komputerze jego poleczenie z internetem?btw nie jestem w zadnej sieci.czy da sie przyblokowac taka neostrade wysylajac pakiety?
czesto robi sie tak z sieciami a na pojedynczego uzytkowniak tez to moze dzialac? jak zablokowac takie pakiety?.btw mam XP z SP2 mam avasta,firewala zonealarm,system przelcialem hijackiem,adware spybotem i spy sweeperem ktory wykryl mi 2 trojany.usunolem je.
czesto robi sie tak z sieciami a na pojedynczego uzytkowniak tez to moze dzialac? jak zablokowac takie pakiety?.btw mam XP z SP2 mam avasta,firewala zonealarm,system przelcialem hijackiem,adware spybotem i spy sweeperem ktory wykryl mi 2 trojany.usunolem je.
Odpowiedzi: 2
Sprawdz czy nie masz włączone oszczędzanie energi w USB jesli masz wyłącz
IMO to chyba problem z modemem, z jego sterownikami. Sprobuj najpierw poszukac innych - nowszych, starszych.
Strona 1 / 1
sterownikow do modemu nie przeinstalowalem.czekalem i obserwowalem dzialanie neostrady.coraz zadziej ja rozlanczalo.mialem wlaczone oszczedzanie energi dla usb.komputer mogl wylanczac porty usb w ramach oszczednosci.wylaczylem to.dzieki za rady i porady :]<br>