Czy ADMIN moze ograniczyc FTP
No wlasnie interesuje mnie czy ma taka mozliwosc bo nie wiem czy jest to wina samego lacza czy tego ze administrator sieci jakos to blokuje i sam nie chce sie przyznac. O uploadzie na ftp moge zapomniec , sukces jak sie wogole zaloguje ....wrr
Odpowiedzcie bo nie wiem czy mam zrobic mu jazde :wink:
Odpowiedzcie bo nie wiem czy mam zrobic mu jazde :wink:
Odpowiedzi: 6
a czy administrator moze zablokowac konkretna strone?? Zrobilem wlasnie forum naszego lanu ale podejrzewam ze admin zlosliwie mogl ja zblokowac. Wszystkie inne chodza bez zarzutow a teraz gdy chce wejsc na moje forum wyswieetla sie napis::
Czy to mozliwe ze admin mogl jakos ja zblokowac??
Podczas sprowadzania URL–a: http://www.costam.pl
wystąpił następujący błąd:
Nie moźna zrealizować połączenia
System zwrócił następującą wartość:
(111) Connection refused
Serwer źródłowy lub sieć mogą być nieczynne. Spróbuj ponowić źądanie później.
Czy to mozliwe ze admin mogl jakos ja zblokowac??
U mnie firma co podłączyła mi sieciówke ograniczyła Kaze i ftp–y w dzień nic nieidzie ściągnąć tylko dopiero o 23–6 rano więc mogą zablokować ale czy im sie to opłaća chyba adminowi lepiej czat chodzi popołudniu gdy nikt nic nie ściąga z netu Pozdrówwka Sajmon_sey :cry:
Moźecie mieć łącze asynchroniczne (wtedy teź powinna się kiepsko wysyłać poczta od ciebie). Jak nie to na pewno admin coś ustawił celowo, albo fachowiec sam nie wie co się dzieje.
Nie o to chodzi.Po pierwsze male sprostowanie : uploaduje z predkoscia bardzo mala bo liczona w bajtach a nie kilobajtach. Po drugie na kazdy serwer na jaki chce wejsc zachowuje sie tak samo czyli:
1) logowanie na serwer odbywa sie kolo minuty
2) uploadowanie prawie wogole nie idzie tzn. cos do 1 kb jak dobrze bedzie...
3) zrywa bardzo czesto polaczenie i to na kazdym serwie czy to interi czy moj serwer na uczelni.
Podsumowujac da sie wejsc ale nie moge nawet wyslac kilku aktualizacji mojej strony ./ Pliki zajmuja klika kilobajtow a problem z wyslaniem jest olbrzymi. Nie wiem co sie dzieje i czy zbluzgac nieuczciwego admina
1) logowanie na serwer odbywa sie kolo minuty
2) uploadowanie prawie wogole nie idzie tzn. cos do 1 kb jak dobrze bedzie...
3) zrywa bardzo czesto polaczenie i to na kazdym serwie czy to interi czy moj serwer na uczelni.
Podsumowujac da sie wejsc ale nie moge nawet wyslac kilku aktualizacji mojej strony ./ Pliki zajmuja klika kilobajtow a problem z wyslaniem jest olbrzymi. Nie wiem co sie dzieje i czy zbluzgac nieuczciwego admina
Wedlug mnie z danym serverem FTP mozesz sie czasem nie polaczyc z powodu takiego ze jest ograniczenie uzytkownikow, czyli znaczy to ze w jednym czasie moze na tym koncie FTP przebywac dana iloosc osob (np: 2,3,4).
Zas jesli chodzi o transfer z jakim zgrywasz lub wyslylasz z/na FTP zalezy od twojej przepustowosci lacza. dowiedz sie czy masz przydzielona stala przepustowosc czy jest ona zalezna od tego ilu uzytkownikow w danym czasie korzysta z neta (z tego lacza co masz neta) i co oni robia (jesli tez cos wysylaja to tobie automatycznie transfer upload spada w dol). A tak wogole to wedlug mnie 20–60kb/s to supper transfer (upload). Ja mam max 15kb/s i sie ciesze ...
Zas jesli chodzi o transfer z jakim zgrywasz lub wyslylasz z/na FTP zalezy od twojej przepustowosci lacza. dowiedz sie czy masz przydzielona stala przepustowosc czy jest ona zalezna od tego ilu uzytkownikow w danym czasie korzysta z neta (z tego lacza co masz neta) i co oni robia (jesli tez cos wysylaja to tobie automatycznie transfer upload spada w dol). A tak wogole to wedlug mnie 20–60kb/s to supper transfer (upload). Ja mam max 15kb/s i sie ciesze ...
tzn wlasnie kwestia jest dosyc dziwna bo polaczyc sie moge, tzn. czasami jak nie utraci polaczenia juz na poczatku, ale jesli chodzi o upload to idzie jak jest dobrze 20–60 b/s (!!)...czy moze to wynikac moze z niestabilnosci lacza (mam radiowke)czy z jakich ograniczen nalozonych przez jasnie pana admina –popodlaczal full userow do sieci. ponoc ma lacze 3 mbit na okolo 200 kompow.
Strona 1 / 1