Częstotliwość odświeźania w Win XP... HELP !!!

Jestem maniakiem CSa i po zainstalowaniu win XP mam najwiecej 65 fps. Sprzet spokojnie pozwala mi na 100. Wiem ze jest jakas nakladka (patch) na win Xp ktora likwiduje ten problem. Pomozcie mi... :!:

Odpowiedzi: 9

Wielkie dzieki za te rady dotyczace Csa. Ja gram juz dluzszy czas , ale spod WIN XP dopiro niedlugo. Porodzilem juz sobie z tymi FPSami i jest 99.9/100 8)
Ta magiczna liczba mnie satysfakcjonuje... :D
Co do cfg to jest to prawda ze ma decydujacy wplyw na to jak bedzie wygladal i "biegal" CS...
Moje stery to 30.82, czy warto sie przesiadac na inne ?
gooliat
Dodano
24.12.2002 13:20:31
Tomek Nower:
Widze, ze kolega B3T0N sie niezna.

N/C

ty grales w CS'a wogole ??? chyba nie !!

wiesz co to jest cfg w CS'ie ?? tam wszystko (wiekszoc) ustawien wplywa na dzialanie gier

Tomek Nower:
23.11 (...) som polecane przez Ati i nvidie

N/C 2

Tomek Nower:
Nie prawda

PRAWDA :!: :!:

Tomek Nower:
bo ja jestem na razie świerzy w komputerach i troche nie wiem

N/C 3

gooliat:
mam najwiecej 65 fps

jezeli to nie pomoglo , to wejdz na strone www.nvidia.pl , i tam w dziale PROGRAMY (w roz. sie menu) znajdz takie cos – NVIDIA REFRESH RATE FIX

pozaty wcisnij sobie OSD na monicie podczas grania i zobacz jakie ci wyswietla osdswiezanie w monicie – wtedy sie upewnisz ze to jest problem odswiezania

pozatym nawet jak usuniesz ten problem , a FPS'y beda ci skakac od 99 do 40 (w akcji) , to wiem ze powodem jest tego VAC – nie wiem czy to poprawili ludzie z Valve , bo mam juz dluuuuuzsza przerwe w CS'ie (powod??? – MODEM!!!!)
B3T0N
Dodano
19.12.2002 20:22:47
Tomek Nower:

N/C

wiesz co to jest cfg w CS'ie ?? tam wszystko (wiekszoc) ustawien wplywa na dzialanie gier

Tomek Nower:

N/C 2

Tomek Nower:
Nie prawda

Tomek Nower:

N/C 3

gooliat:
mam najwiecej 65 fps

jezeli to nie pomoglo , to wejdz na strone www.nvidia.pl , i tam w dziale PROGRAMY (w roz. sie menu) znajdz takie cos – NVIDIA REFRESH RATE FIX

pozaty wcisnij sobie OSD na monicie podczas grania i zobacz jakie ci wyswietla osdswiezanie w monicie – wtedy sie upewnisz ze to jest problem odswiezania

pozatym nawet jak usuniesz ten problem , a FPS'y beda ci skakac od 99 do 40 (w akcji) , to wiem ze powodem jest tego VAC – nie wiem czy to poprawili ludzie z Valve , bo mam juz dluuuuuzsza przerwe w CS'ie (powod??? – MODEM!!!!)
B3T0N
Dodano
Tomek Nower:

N/C

Tomek Nower:

N/C 2

Tomek Nower:
Nie prawda

Tomek Nower:

N/C 3

gooliat:
mam najwiecej 65 fps

B3T0N
Dodano
W CSa nie gram, lecz u mnie Quake 3 o wiele lepiej chodzi na 30.82 niz na 23.11. Lepiej = Szybciej (o jakies 10–20 fps).
Pozdrowka:)
brtx
Dodano
19.12.2002 19:52:54
brtx a próbowałeś?
Tomek Nower
Dodano
19.12.2002 19:44:24
Tomek, co za glupota! Ja dzialam na 30.82, poza tym ati na pewno nie poleca sterow od nVidia:)
Dobranoc:)

+++moj pierwszy post spod linuxa+++
brtx
Dodano
19.12.2002 19:40:04
Nie prawda :!: Musisz zainstalować stery 23.11 bo tylko takie dzilaja na xp i som polecane przez Ati i nvidie.
Tomek Nower
Dodano
19.12.2002 19:35:28
wlasciwosci zaawansowane ekranu – > ustawienia OpenGL – > wylacz synchronizacje pionowa , wylacz filtrowanie anizotopowe

w configu CS'a ustaw

fps_max "100"

w swoim cfg ustaw tez

fps_max "100"
B3T0N
Dodano
18.12.2002 18:15:07
gooliat
Dodano:
18.12.2002 17:50:37
Komentarzy:
9