czesto psującu sie system!!!!!!

witam od jakiegoś czasu do ok 2 miesiecy z moim kompem cos sie dzieje system instalowalem w ciagu ostatnich tygodni z 20 razy najpierw wyskakiwal mi ekram ze brak pliku ndldr czy jakos tak potem czarny ekran i jakby zawias potem zawias na ekranie botowania tam gdzie sie wchodzi do biosu potem wyskoczyło mi że wystopil jakis blad i ekrem stal sie niebieski i bylo cos ze system musi byc uruchomiony i ze jesli sie ten komunikat pojawi to zeby zrobic restart czy coś!! sie uruchomilem normalnie, ostatnia znana dobra konfiguracja, gdy bralem uruchom normalnie w lewym dolnym rogu jakies literki mi przelecialy jakby cos sie ladowalo ale nic czarny ekram tak samo bylo jak wziolem uruchom ostatnia konfiguracje znana czy też dobra czo sie dzie je jakis wirus? komp mi chodził ok 2 dni i sie psol system po kazdym tym bledzie formatowalem i instalowalem od nowa co sie dzieje jak sprawdzić to i naprawić prosze o pomoc!!!!!!](*,)

Odpowiedzi: 2

[quote=lukasz1985] komp mi chodził ok 2 dni i sie psol system [/quote] Widzisz mój działa 2 lata z okładem bez reinstalacji i nie chce się psia jucha zepsuć . IMHO, nie patrz na system , nie szukaj w nim głownego winowajcy, tylko popatrz na sprzęt . W większości przypadków to wina marnej jakości sprzętu lub niedopasowania do płyty gł. SLAY3R Ci podał kierunek poszukiwań, dodam do tego zasilacz i generalną potrzebę podociskania wtyczek wszelakich ,wewnątrz komputera
Seeker
Dodano
27.11.2007 14:23:48
Zacznij od przetestowania dwóch rzeczy: 1. Pamięć ram może być walnięta - zrób kilkugodzinny test programem memtest86. Do ściągnięcia z tąd: [url=http://www.memtest86.com/]http://www.memtest86.com/[/url] Jeżeli memtest wykarze jakieś błędy, to pamięć będziesz musiał wymienić. 2. To samo z dyskiem twardym - przetestuj go narzędziami które ściągniesz ze strony producenta. Poza tym jak tam temperatury (nic się nie przegrzewa), napięcia?
SLAY3R
Dodano
27.11.2007 03:55:53
lukasz1985
Dodano:
26.11.2007 22:22:48
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1