Częste wyłączanie się kompa!!
Wczoraj dodałem do kompa więcej RAM–u i od jakiegoś czasu gdby pracuje w wimdowsie system automatycznie wyłącza się lub restartuje! Co moźe być nie tak?
Pamięc RAM wykryło poprawnie!
Pamięc RAM wykryło poprawnie!
Odpowiedzi: 4
znaczy moze nie wiem ale rózne są przypadki ze podczas montowania kosci mogłes ale nie musiałes coolerka od cpu poruszyc i sie grzeje i wyłącza...
Moźe zasilacz nie wyrabia,sprawdz na innym.
Lokas, oprócz tego co zaproponował Rebe sprawdz poprawność osadzenia kości w slocie ( dociśnij ).
Spotkałem się z tym, źe OS sypał BSOD`ami poniewaź pamięć była nie 'stabilnie' osadzona.
BTW w jakim trybie pracuje pamięć Single czy Dual, bo to takźe moźe mieć wpływ jeśli masz tryb Dual obsadzony nieodpowiednimi modułami pamięci.
Spotkałem się z tym, źe OS sypał BSOD`ami poniewaź pamięć była nie 'stabilnie' osadzona.
BTW w jakim trybie pracuje pamięć Single czy Dual, bo to takźe moźe mieć wpływ jeśli masz tryb Dual obsadzony nieodpowiednimi modułami pamięci.
To , źe ja BIOS wykrył nie oznacza , źe kość nie jest z błedami – przetestuj jakim memtestem czy gold memory.
Wyłacz autoamtyczny restart – mój komputer – zaawansowane – uruchamianie i odzyskiwanie – odptaszyć "uruchom ponownie w wypadku awarii" – powinien się pojawić BSOD z sygnaturą ( numerem ) błędu – spisz ten numer i wrzuć go do wyszukiwarki forumowej albo do googli – powino się coś znaleźć.
Bez programów, ale z grzebaniem – wyjmij tę nową kość i zobacz czy problemy nie ustapią – jeźlei tak to masz winowajcę.
Wyłacz autoamtyczny restart – mój komputer – zaawansowane – uruchamianie i odzyskiwanie – odptaszyć "uruchom ponownie w wypadku awarii" – powinien się pojawić BSOD z sygnaturą ( numerem ) błędu – spisz ten numer i wrzuć go do wyszukiwarki forumowej albo do googli – powino się coś znaleźć.
Bez programów, ale z grzebaniem – wyjmij tę nową kość i zobacz czy problemy nie ustapią – jeźlei tak to masz winowajcę.
Strona 1 / 1