czemu nie widać po zainstalowaniu XP?

http://forum.mks.com.pl/forum/viewthread.php?tid=3791
pomóźcie :D

Odpowiedzi: 6

dzięki...
po zmianie nazwy komputer pomogło :D
chodziło i grupę roboczą nie o domenę (tak mi się powiedziało) :P
Hubi
Dodano
10.06.2004 23:39:47
Do jakiej domeny ?
Blad o duplikacie nazw wystepuje tylko wtedy gdy dwa komputery uzywaja tej samej nazwy.
EL NINO
Dodano
10.06.2004 22:20:27
dostałem się do domeny (bez twoich wskazówek) ale tam nie ma kompów... i nie wiem skąd dzisiaj rano zaczęło się pojawiać na pasku menu (w prawym dolnym rogu gdzie są ikonki programów) źe Błąd systemu w sieci istnieje duplikat nazwy
wytłumaczysz mi to? :cry:
Hubi
Dodano
10.06.2004 22:10:13
XP w odroznieniu od innych (W98, ME), wlasnie dluzej przeszukuje otoczenie sieciowe. Szuka nie tylko komputerow, ale i udostepnionych zasobow i drukarek. Poza tym, moze to byc rowniez problem z czasem potrzebnym do wybrania przegladarki glownej w sieci. Wszystkie te rzeczy mozna powylaczac oczywiscie. Raz ze w Narzedzia i bodajze opcje folderow i widok odptaszkujesz wyszukiwanie zasobow, wykasujesz z rejestru dwa wpisy (zaplanowane zadania i drukarki – znajdziesz przez Szukaj) a i wylaczyc systemowi chec bycia master browserem tez mozna sprobowac.
EL NINO
Dodano
10.06.2004 21:25:06
mogę...
gdy miałem Windows ME sieć mi chodziła i było widać wszystkie kompy (nieraz się zdarzało źe nie było ale u wszystkich a nie tylko u mnie) a gdy zainstalowałem XP (mam obecnie) to inne kompy w sieci widać raz na jakiś (długi) czas...
juź lepiej :?:
Hubi
Dodano
10.06.2004 18:55:44
Kolego, nie mozesz opisac problemu ? Po jakiego grzyba jakies linki ? O co w koncu chodzi ? O to ze masz kilka svchostow czy o to ze czegos nie widac ?
EL NINO
Dodano
10.06.2004 17:34:44
Hubi
Dodano:
10.06.2004 17:03:19
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1