czemu komputer wyje??????

Od kilku dni mój komputer wyje ( podobnie do karetki). Myślałam ze to moze przez internet ale czasami sie wlacza nawet kiedy nie jest polaczony.
PPOMÓŻCIE!!!

Odpowiedzi: 20

adik154:
Olej maszynowy tez stosuje..wszytko zaleźy od tego czy mi sie chce iść do garaźu:) jeśli nie chce mi sie to bliźej mam do kuchni...

No to tylko pogratulować :lol: :lol:
Mrówek
Dodano
23.02.2005 23:41:04
Olej maszynowy tez stosuje..wszytko zaleźy od tego czy mi sie chce iść do garaźu:) jeśli nie chce mi sie to bliźej mam do kuchni...
adik154
Dodano
23.02.2005 18:29:13
ale kiedyś moźe się okazać źe nie jest git :) przecieź wystarczy kupić olej maszynowy pare złoty kosztuje... :)
maq123
Dodano
23.02.2005 18:10:51
nic nie umiecie tylko dogadywac innym...ja tak robie i jest git.
adik154
Dodano
23.02.2005 18:02:47
Dajcie se po razie. Ja "oliwiłem" dulki wodą i teź przestawąły skrzypieć. Szkoda tylko, źe efekt był krótkotrwały, a w dodatku ze smarowaniem nic wspólnego nie miał.
skwarkozasysacz – rozumiem, źe ubodło cię iź nie bł to smalec, choć przyznać nalezy, źe efekt powinien być zbliźony i przy oleju roślinnym.

adik154 – jak myślisz dlaczego oleju roślinnego nie stosuje się w ..maszynach do szycia? – Dla ułatwienia dodam, źe kwestia plam nie jest najwaźniejsza.
Rebe
Dodano
23.02.2005 10:39:53
adik154:
skfarkozasysacz póbowałes kiedyś tak jak ja???? Jak nie to milcz. Bo mi wentylatory wyły, po oleju cisza przez pół roku...

Czytaj ze zrozumieniem, specjalnie dla ciebie powiększyłem i pokolorowałem, co ciekawsze fragmęty.
Skoro nie łapiesz o co chodzi, to nie kontynuuję. Kij w plecy twoim wentylom.
BTW, jak ja oliwiłem wentyle (i to tak jak się powinno to robić, nie szczykafką, to ty jeszcze nie wiedziałeś co to komputer jest, źe o wentylu nie wspomnę :>
Nie pisz mi więc źebym milczał, sam lepiej to zrób, bo piszesz bzdury. A najgorsze jest to, źe ktoś moźe w nie uwierzyć i tak zrobić.
skfarkozasysacz
Dodano
23.02.2005 08:59:04
skfarkozasysacz póbowałes kiedyś tak jak ja???? Jak nie to milcz. Bo mi wentylatory wyły, po oleju cisza przez pół roku...
adik154
Dodano
23.02.2005 08:28:05
adik154:
Ja swoje wentylatorki jak wyją to oliwie :wink:
Biore strzykawke, olej np roślinny i wlewam troszke do łoźysk... Odrazu cichnie

Szczere gratulacje :lol: :lol: :lol:
Ciekawe kiedy i tobie zacznie wyć :mrgreen: (z bólu :twisted: )
skfarkozasysacz
Dodano
22.02.2005 23:46:30
Pamiętaliście o wszystkim, nawet o oliwieniu krzywych osi i łoźysk, ale zapomnieliście o najwaźniejszym: a wymiana szczotek na komutatorze wirnika to pies ?? Osobiście polecam Boscha, są prawie nie do zdarcia. Następna wymiana dopiero po przekroczeniu 1200 rpm :wink:
Ucho
Dodano
22.02.2005 22:47:34
Czasami komputer wyje... gdy widzi co robi user...
evil44
Dodano
22.02.2005 21:16:43
Ukey:
SoWiK:
A moźe dysk twardy piszczy albo CD–ROM jak tak to są specjalne pudelka na nie albo okryć gąbką.

W ta akurat watpie bo te napedy nie wyja tylko tak sycza. Jest to spowodowane ich praca a tyczy sie to glownie dysku twardego bo CD–ROM wyje jak odczytuje plyty.

Tjaaaa...i tu sie zgodze...jak mój cd rom lub nagrywarka [wchodzą na "pełne obroty"] to strasznie "wyje"...spowodowane jest to tym ze podloga jest niezarówna :oops: :oops: ale podłozyłem pod kompa...taki kartonik co podstawia sie pod kufel od piwa, zeby wyrównać poziom... i wszystko mam spoko :P
serdel
Dodano
21.02.2005 22:56:46
SoWiK:
A moźe dysk twardy piszczy albo CD–ROM jak tak to są specjalne pudelka na nie albo okryć gąbką.

W ta akurat watpie bo te napedy nie wyja tylko tak sycza. Jest to spowodowane ich praca a tyczy sie to glownie dysku twardego bo CD–ROM wyje jak odczytuje plyty.
Ukey
Dodano
21.02.2005 21:51:47
SoWiK
Dodano
21.02.2005 21:43:31
Wysiadla ale dlaczego :?: A pozatym u Niego ona dziala tylko cos piszcz yw kompie. Moze to procesor zaczyna sie fajczyc. Bo z regoly procki piszcza jesli cos im dolega
Ukey
Dodano
21.02.2005 20:54:07
Miałem dokładnie to samo. Okazało się źe wysiadła mi kośc pamięci. Trzeba było wymienić :roll:
mattrex1
Dodano
21.02.2005 20:17:57
Ukey:
serdel:
nie!!!! nie wolna dmuchać w kompa....przeciez musicie pamiętać ze kurz przewodzi prąd...jeśli osiadłby na jakąś ścieźką..mocno dmuchniety...to bylo by nieźłe spięcie w kompie...i kupe dymu ;) ja tam zawsze...odkurzam...cienka końcówką

A kto powiedzial ze komp musi byc wlonczony :?: Wylanczasz kompa z pradu idziesz na balkon i dmuchasz na niego powierztem sprezonym (dosc silny strumien) i tak sie czysci kompa a odkurzacz do sobie mozna w d..pupe wsadzic. Latwo mozna cos uszkodzic dotknac przesunac (kondensatory itp) lepiej dnuchac ja Ci to mowie :D

Albo moźna karte graficzną wciągnąć do odkurzacza :wink: . Ja tam zawsze odkurzam i nie mam źadnych problemów (odpukać). A dmuchaniem to mi sie wydaje źe nic nie moźna zdziałac. zawsze coś zostania ale na pewno mniej brudów pozostanie po odkurzaniu. Nie trzeba tylko ustawiać duźego ssania i robić to bardzo ostroźnie, a na pewno bedzie dobrze.
Damianos
Dodano
21.02.2005 20:13:32
serdel:
nie!!!! nie wolna dmuchać w kompa....przeciez musicie pamiętać ze kurz przewodzi prąd...jeśli osiadłby na jakąś ścieźką..mocno dmuchniety...to bylo by nieźłe spięcie w kompie...i kupe dymu ;) ja tam zawsze...odkurzam...cienka końcówką

A kto powiedzial ze komp musi byc wlonczony :?: Wylanczasz kompa z pradu idziesz na balkon i dmuchasz na niego powierztem sprezonym (dosc silny strumien) i tak sie czysci kompa a odkurzacz do sobie mozna w d..pupe wsadzic. Latwo mozna cos uszkodzic dotknac przesunac (kondensatory itp) lepiej dnuchac ja Ci to mowie :D
Ukey
Dodano
21.02.2005 19:35:04
Mrówek:
adik154:
Ja swoje wentylatorki jak wyją to oliwie :wink:
Biore strzykawke, olej np roślinny i wlewam troszke do łoźysk... Odrazu cichnie

Tak.. A wirnik ci pracuje krzywo :D

:?: :?: :?: :?: :?:
adik154
Dodano
21.02.2005 18:32:51