Czego tu jest problem i jak go naprawić??
Witam mam 2 kompy jeden dobry a drugi wlasnie nie moge go wlaczyc Jak wyjmuje Pamiec RAM i wkladam do tego dobrego to komputer takze sie nie wlacza Czy to moźe być problem pamieci ram?? jesli tak to jak ją naprawić?? Pomoźcie !!Pozdrawiam :o
Odpowiedzi: 17
w tym innym tez nie dziala
nie wiem moze za bardzo przyciskalem pomozcie
nie wiem moze za bardzo przyciskalem pomozcie
mettal – jestem pełen podziwu dla Twych zdolności dedukcyjnych.
Updatnę się jeszcze w kwestii banków.
Operacjam oze być o tyle ryzykowna, źe jeźlei z nimi coś jest nie tak to w efekcie i tę "dobrą" kość moźe szlag trafić.
Updatnę się jeszcze w kwestii banków.
Operacjam oze być o tyle ryzykowna, źe jeźlei z nimi coś jest nie tak to w efekcie i tę "dobrą" kość moźe szlag trafić.
Powoli bo juz sie pogubilem w tym co piszesz...
Masz dwa komputery, nazwijmy je A i B
A sprawny, a B podejrzenie uszkodzenia ramu ?
wkladasz RAM z komputera B (niesprawnego) do komputeraz A (sprawnego) i takze sie nie wlacza ?
wkladasz pamiec RAM z komputera A (sprawnego) do komputera B i nadal sie nie wlacza ?
Czy dobrze zrozumialem ?
Masz dwa komputery, nazwijmy je A i B
A sprawny, a B podejrzenie uszkodzenia ramu ?
wkladasz RAM z komputera B (niesprawnego) do komputeraz A (sprawnego) i takze sie nie wlacza ?
wkladasz pamiec RAM z komputera A (sprawnego) do komputera B i nadal sie nie wlacza ?
Czy dobrze zrozumialem ?
Zawsze jeszcz i bank mógł się zwalić – sprawdź tę "nową" w inny gnieździe.
ale wlasnie wsADZAM NOWA KOSC OD DRUGIEGO KOMPA I TO SAMO JEST
Moduly RAM sa praktycznie nienaprawialne, i nie wiem czy taka naprawa chocby sie ktos podjol nie kosztowala by krocie (czytaj,lepiej dolozyc troche i kupic nowe). Wiec ile razy jeszcze zapytasz sie czy da sie to naprawic ? Osobiscie mowie Ci, ze raczej nie znajdziesz extremalisty ktory bedzie sie chcial w to bawic !
Jezeli nie masz na ta kosc gwarancji (czasmi jest gwarancja dozywotnia,ograniczona), a jestes pewien ze jest walnieta, to wywal ten modul na smietnik i kup nowy...
Jezeli nie masz na ta kosc gwarancji (czasmi jest gwarancja dozywotnia,ograniczona), a jestes pewien ze jest walnieta, to wywal ten modul na smietnik i kup nowy...
no ale mozna naprawic jakos czy nie wserwisie albo inaczej
Zwalona kostka pamięci. Wymienić na nową...niestety.... :cry:
Kostka to właśnie pamięć ram i jest praktycznie nienaprawialna.
to zwalona kostka czy pamiec ram a jesli kostka to jak ją naprawić
piotrr18:jak wkladam to pamiec do innego kompa to tez pika i sie nie chce komp wlaczac
I co więcej dodać,zwalona kostka.
wiec ja w koncu nie wiem co to moze byc za przyczyna ale mysle jednak ze PAMIEC RAM bo jak wkladam to pamiec do innego kompa to tez pika i sie nie chce komp wlaczac POMOCY !! HELP
Właśnie te piknięcia mówią co to za awaria.
Jak alfabet Morsea.
Potrzebne jest ile krótkich itd.
Do tego jaki to bios ?
Avard ?
Jak alfabet Morsea.
Potrzebne jest ile krótkich itd.
Do tego jaki to bios ?
Avard ?
sygnal jest taki ze wyglada na awarie jakas a pikniec sam okolo 3–4 pomozcie
Podaj więcej danych. Jaki sygnał (ile piknięć), jaki ekran itd, itp bo teraz to nawet nie mozna sobie "pogdybać".
ale wlasnie wymienialem na sprawna pamiec RAM z mojego drugiego dobrego kompa i to samo bylo komp sie nie chce wlaczac i jakis sygnał sie wlącza pozdrawiam Prosze o Pomoc
Wymienić na sprawną, pamięci ram jak i wiele innych elementów nie naprawia się metodami domowymi, chyba źe masz dobre zaplecze techniczne (czyt. stacja lutownicza+sprawne chipy pamięci)
Strona 1 / 1