czarny ekran
Witam!
Mam mały problem z kompem.Podczas równoczesnego skanowania,oglądania TV i ew.serf. po sieci po pewnym czasie robi sie czarny ekran i kicha.Słysze TV
ale nic poza tym.Pozostaje tylko restart.Temp.procka w tym monencie to:65 C.systemu 32 C,Hdd 44 C.Alarmy się nie odzywaja a coś go wywala.Wiatraki są nowe.
Wydajność ustawiona na programy,zarządzanie energią wył.,konfliktów źadnych nie pokazuje.
Co robić?
płyta GigaByte 7Va.VGA–Mx420 GF,zsilacz 300W nowy.procek Athlon Xp 2000+ ustawiony na 1699MHz,512 DDR
Mam mały problem z kompem.Podczas równoczesnego skanowania,oglądania TV i ew.serf. po sieci po pewnym czasie robi sie czarny ekran i kicha.Słysze TV
ale nic poza tym.Pozostaje tylko restart.Temp.procka w tym monencie to:65 C.systemu 32 C,Hdd 44 C.Alarmy się nie odzywaja a coś go wywala.Wiatraki są nowe.
Wydajność ustawiona na programy,zarządzanie energią wył.,konfliktów źadnych nie pokazuje.
Co robić?
płyta GigaByte 7Va.VGA–Mx420 GF,zsilacz 300W nowy.procek Athlon Xp 2000+ ustawiony na 1699MHz,512 DDR
Odpowiedzi: 7
Wyczyść pamiątki z kurzu, sprawdź wentylatorek na VGA no i stery grafiki a jak masz procek typ Polamino to ustaw go jak ma w papierach :lol:
W opcjach zasil.nic nie grzebałem.podczas skanowania wiadomo Norton zajmuje najwięcej miejsca w ramie.A monitor tylko robi sie czarny a cały system się zawisza.We wydajności mam poustawianie na –programy–
Kiedyś mi się to nie robiło.
I dalej nic nie wiem.....
Kiedyś mi się to nie robiło.
I dalej nic nie wiem.....
Zobacz który z procesów podczas tych operacji wykorzystuje największy czas wykorzystania procesora i jak się ma on procentowo.
Sprawdz takźe wykorzystywane zasoby Ram gdy korzystasz z paru aplikacji w tym samym czasie.
Poza tym jakieś błędy występują w Poglądzie zdarzeń po tym 'wyłączeniu monitora' ?
W opcjach zasilania nie zmieniałeś ustawień wyłączania monitora ?
Sprawdz takźe wykorzystywane zasoby Ram gdy korzystasz z paru aplikacji w tym samym czasie.
Poza tym jakieś błędy występują w Poglądzie zdarzeń po tym 'wyłączeniu monitora' ?
W opcjach zasilania nie zmieniałeś ustawień wyłączania monitora ?
Słuchanie radia nie przeszkadza gdy norton skanuje,a tym bardziej jeźeli w tym czasie gram sobie w pasjansa i słucham dobrej muzy a komp jest po to aby to wszystko robił bez łaski.No nie?A zasilacz jest nowy i to 300 watowy.
Więc dalej nic nie wiem....
Więc dalej nic nie wiem....
Komp dostał zadyszki, albo zasilacz nie wyrabia.
Komp dostał zadyszki, albo zasilacz nie wyrabia.
Nie uźywać wszystkiego naraz.
BTW masz chłopie podzielną uwagę :wink:
BTW masz chłopie podzielną uwagę :wink:
Strona 1 / 1