Czarny ekran – zrzut pamieci...
Mam problem, czasami jak mam duzo rzeczy powlaczanych nagle wyskakuje czarny ekran (no w sumie z deka granatowy), robi zrzut pamieci i restart. Dzisiaj musialem formata robic bo sekunde przed odpaleniem "Zapraszamy" wyskakiwala czarna tablica i "nie mozna zaladowac galezi rejestru blablabla... (...), plik rejestru jest uszkodzony badz niepelny (czy cos w tym stylu) i znowu zrzut pamieci... Moim typem jest grafika lub dysk, moze Wam kiedys sie takie cos przytrafilo?
Odpowiedzi: 19
Juz wiem co to bylo... nieuzywana karta sieciowa :] dzieki za podpowiedzi !
A moźe tak antywirka :D :D
Jeźeli formatowałeć tylko C: a innych partycji nie,to wirus moźe przeskakiwać z dysku na dysk i moźesz się tak bawić do usr... śmierci.
Polecam Avasta i tryb Schedule Boot–time scan.
Jeźeli formatowałeć tylko C: a innych partycji nie,to wirus moźe przeskakiwać z dysku na dysk i moźesz się tak bawić do usr... śmierci.
Dzisiaj znowu mialem 2 resety, zauwazylem jedna rzecz, resety te sie robia tylko wtedy, gdy sciagam duzo rzeczy z kazaa'y. Jak sobie przypominam zawsze na okienku kazy robily mi sie te resety, teraz przetestuje bez kazy i zobaczymy jak bedzie
Dzisiaj znowu mialem 2 resety, zauwazylem jedna rzecz, resety te sie robia tylko wtedy, gdy sciagam duzo rzeczy z kazaa'y. Jak sobie przypominam zawsze na okienku kazy robily mi sie te resety, teraz przetestuje bez kazy i zobaczymy jak bedzie
Jak myslicie, mogla to byc wina tego, ze jezdzilem na sterownikaw windowsoskich? (chodzi mi o resety podczas pracy) zainstalowalem najnowsze detonatory i jak narazie ok, zobaczymy co dalej bedzie.
I znowu :(, juz ma sie pojawic "Zapraszamy" i reset... nic nie pomagalo – format. Sprobuje teraz z aktualizacjami recznie instalowanymi, kiedys tak robilem i bylo ok.
Jak chcesz to mogę wysłać Ci test pamięci na maila, zgłoś się: vtu7@konto.pl
Hehe, o tym nie wiedzialem :]
Idealnym test RAMem jest instalator Windowsa XP
Hmmmm
W zasadzie tak,ale warto sprawdzić :wink:
W zasadzie tak,ale warto sprawdzić :wink:
Ram mozna latwo wykluczyc, wystarczy jakis program typu ram–test... moze macie jakies linki?
Według mnie to by było bardzo dziwne, gdyby to był RAM, bo nie mógłby juz zainstalować Win XP, po formacie, bo instalka by mu się wywalała.
Moźe i dysk, ale na moje oko ram moźe się sypać.
Jeźeli masz dwie kości wyciągnij i zmieniaj je.
Albo poźycz od kogoś.
Jeźeli masz dwie kości wyciągnij i zmieniaj je.
Albo poźycz od kogoś.
niestety nie pomoglo :(((
Napisałeś, źe zrobiłeś formata. I co?? Pomogło?? Bo jak tak to widocznie jakiś wirus...
Rejestru nawet nie tykalem, kiedys cos czytalem o tym, gosc zmienil grafike i chodzilo... byc moze to tez dysk bo bywalo ze raz go widzial raz nie widzial, no trudno, moze ktos bedzie umial mi pomoc :]
Nie miałem nigdy czegoś takiego, ale jasno wynika, źe albo cos namieszałeś w rejestrze, albo zaraziłeś się wirusem... Wątpię, źe tak nagle jakiś konflikt sprzetowy, chyba, źe to się wydarzyło zaraz po ainstalowaniu jakiegoś nowego sprzetu.
Strona 1 / 1