Czarny ekran przy instalacji win XP!Proszę o pomoc!

Witam serdecznie!
Mam problem z zainstaloanie WinXP!Uruchamia sie z płytki, wczytuje pliki, po czym pojawia się czarny monit i migająca kreska na górze po lewej stronie!Nie przechodzi dalej gdzie wybrałbym system plików i partycje!
Windows XP instalowany po raz 1!Procesor AMD Duron 850Mhz, 384MB RAM, płyta głowna Elitegroup Computer Sys VT8363 KT133 K7VZA 3.2

Prosze o pomoc!!!Co moźe być nie tak?
Próbowałem wył. AntiVirus protection w BIOS–ie i bootowanie, ale to nie to!Próboałem z innym twardzielem bo ja mam Maxtora!Usunałem jedną z kości RAM najpierw 128 potem 256!Walcze z tym od 3 dni i nic!

Odpowiedzi: 14

bigalien:
Musisz sobie zaktualizowac BIOS lub wymienic na nowsza plyte glowna ;)

Wejście na forum, trza Ci przyznać masz po byku .
Witaj na forum CentrumXP bigalien, ale bez obrazy zanim coś napiszesz , przeczytaj co napisałeś choć 1 raz :idea:
Seeker
Dodano
05.09.2004 22:03:58
Musisz sobie zaktualizowac BIOS lub wymienic na nowsza plyte glowna ;)
bigalien
Dodano
05.09.2004 21:56:17
1. Nie – mozesz jednak dla wlasnego spokoju w gpedit.msc wejśc do konfiguracja komputera – szablony administracyjne – sieć – harmonogram pakieów QoS – ogranicz rezerwowaną przepustowość właściwości – ppm –właściwości – zaznaczyć włączone i zmienić wartość w oknie limit przepustowości z domyslnej 20 na 0 – kliknąć zastosuj i .......będziesz miał lepsze samopoczucie.
2. Inny kształt "mordy" monitora powoduje taki efekt – za parę dni przywykniesz i nie będziesz go dostrzegał.
Rebe
Dodano
04.09.2004 10:18:59
bartosz–cichy:
pRZY OKAZI CHCIAŁEM ZAPYTAC O 2 RZECZY:
1–czy po tym jak zainstalowałem XP moze mi chodzic wolniej sieć czy to nie ma nic wspólnego?

Nie ma
bartosz–cichy:

2–kupiłem monitor 17'' flatron i wydaje mi sie źe obraz jest wklęsły!Czy jest to tylko złudzenie – gdyz pzresiałem sie nie dośc ze z 15'' to jeszzce nie z Flatrona; czy to mzoe byc wina monitora?

To złudzenie – pewnie miałes jakąś wypukłą 15"
Seeker
Dodano
04.09.2004 10:13:45
CHCIAŁEM WSZYSTKIM BARDZO SERDECZNIE PODZIĘKOWAĆ!

PEWNIE DOPIERO ZA M–ĄC WPADŁBYM NA TO Z GRAFIKĄ!DZIĘKUJĘ BAAAARDZO SERDECZNIE!jUŻ WSZYSTKO DZIAŁA JAK NAJLEPIEJ!a xp ŚMIGA........

pRZY OKAZI CHCIAŁEM ZAPYTAC O 2 RZECZY:
1–czy po tym jak zainstalowałem XP moze mi chodzic wolniej sieć czy to nie ma nic wspólnego?

2–kupiłem monitor 17'' flatron i wydaje mi sie źe obraz jest wklęsły!Czy jest to tylko złudzenie – gdyz pzresiałem sie nie dośc ze z 15'' to jeszzce nie z Flatrona; czy to mzoe byc wina monitora?

Pozdrawiam bardzo serdecznie i jeszcze raz wszystkim z całego serca dziękuję...........:))))
bartosz–cichy
Dodano
04.09.2004 00:04:27
Miałem ten sam problem aby go rozwiązać podmieniałem grafikę do czasu aź....
zaczołem instalowaś WinXP Prof Corporate i juź nie tźeba podmieniać grafy :D
kiko80
Dodano
03.09.2004 12:01:19
Karta nie musi być PCI – często wystarcza nawet podobny model, ale innego producenta.

Zaś co do procentów – nawet spirytrusowi do czystości jakich 4 brakuje, ale to jest najprostrze i jednocześnie najbardziej prowdopodobne wytłumaczenie.
Rebe
Dodano
01.09.2004 16:53:49
Nie musisz wstawiać karty pci. Moźesz wstawić agp byle był to inny model(ba innego producenta teź moźe być) niź ten który masz teraz.
Na przykład masz Geforce'a 3 wstaw Geforce'a 2.
I tylko na czas instalaji systemu, później spowrotem wstaw swoją kartę i powinno grać.
SLAY3R
Dodano
01.09.2004 16:53:48
Czyli rozumiem źe muszę zamienić karta wideo AGP (Accelerated Graphic Port), na kartę wideo PCI (Peripheral Component Interconnect)!
Hehe postaram się choć to nie bedzie łatwe, bo skąd wziąć taką kartę?
A czy jest jakas róźnica czy instaluje Windows XP Home czy Proffesionall? Gadyź ja próbowałem na Pro!Ale myśle ze to nie ma zadnej róźnicy!?
Czyli to jest ostatnia moźliwość?A czy jest to pewne w 100% ze to o to chodzi?Czy są jeszcze jakies moźliwości?

Przede wszystkim w tym miejscu chciałem juź bardzo serdecznie podziękować za pomoc!Jest ona dla mnie nieoceniona!Postaram sie zrobić wszystko wg wskazówek i na bieząca będe informował czy pomogło!
Pozdrawiam bardzo serdecznię i jeszcze raz WSZYSTKIEM wielkie dzięki...:) :D
bartosz–cichy
Dodano
01.09.2004 16:22:53
:arrow: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;810092
McScr@by
Dodano
01.09.2004 00:19:06
Powiem tak ten problem jest opisany pare postów niźej, miałem ten sam problem i okazało się źe jest uszkodzony procesor,zmieniłem na inny i się buja źe aź hej. :twisted:
sati
Dodano
31.08.2004 20:35:46
To nie chodzi o kupno nowej karty, ale o pozyczenie innej na czas instalacji.
Co do BIOS–u zaś – to nigdy nie jest zbedne działanie w sytuacji gdy ma nastąpić przejście na nowszy system.
Rebe
Dodano
31.08.2004 14:08:47
Ale nie stać mnie aby sobie teraz zmienić grafę!Jak juz to nowego kompa...:))
A jakieś inne rozwiązania?
Czy jeśli zaktualizuje BIOS to jest szansa źe bedzie chodzić?Instalowałem go na starszych kompach i chodziło,więc co moźe być nie tak?

Grafika NVIDIA GeForce2 MX 32MB
bartosz–cichy
Dodano
31.08.2004 13:40:47
Podmień grafikę.
MarcinX
Dodano
31.08.2004 01:45:38
bartosz–cichy
Dodano:
31.08.2004 00:58:08
Komentarzy: