Czarny ekran podczas instalacji
wiec sprawa wyglada tak ze kumpel podzucił mi kompa bo mu sie xp nie chce instalowac no to sprawdzam
instaluje sie a w zasadzie tylko sie pokazuje pierwsze ekrany te niebieskie potem odrazu wyskakuje czarny ekran i nic sie nie dzieje poza tym ze w lewym gornym rogu miga taka kreseczka, inn e sytemy 98 me instaluja sie bez problemu
dodam ze cd jest dobra b oja zawsze sobie swojego instaluje
co to moze byc???
instaluje sie a w zasadzie tylko sie pokazuje pierwsze ekrany te niebieskie potem odrazu wyskakuje czarny ekran i nic sie nie dzieje poza tym ze w lewym gornym rogu miga taka kreseczka, inn e sytemy 98 me instaluja sie bez problemu
dodam ze cd jest dobra b oja zawsze sobie swojego instaluje
co to moze byc???
Odpowiedzi: 11
spotkałem sie z tym ale niestety nie była to przyczyna ani grafy ani ramu tylko jakas usterka na płycie głownej wiec wymienili płyte ale probój z grafa pamiecia tasmami i czym tylko jestes w stanie co da sie wyciagnac i zamienic jesli to nie pomoze to płyta głowna
irondick:Witam wszystkich czytających.
Problem z podmianą grafiki to jest stary jak xp.
Właściwym rozwiązaniem jednak jest tylko zmiana BIOS płyty głównej.Niestety nikt jakoś nie podał takiego rozwiązania.A co będzie jeśli kolega zechce przewalić system na nowo,znowu podmienianie karty?To źałosny półśrodek.Jedynym usprawiedliwieniem takiego postępowania moźe być nieumiejętność wgrania nowszego BIOS–a.
Jako ten, który BIOS–u nie umie wgrać zapytam – a co zrobić, gdy płyta jest w najnowszą wersjię zaopatrzona, a problem występuje ?
Tak się składa, źe zatrzymanie instalacji z powodu karty graficznej zdarza się na óźnych płytach, z óznymi BIOS–ami – o czym moźna się doczytać tu i ówdzie.
Po co jednak swą wiedzę w tej dziedzinie pogłębiać, skoro juź iwe się wszystki i wszystkie recepty zna?
PS.
Zabrakło mi tylko "zainstaluj Linuksa".
Witam wszystkich czytających.
Właściwym rozwiązaniem jednak jest tylko zmiana BIOS płyty głównej.Niestety nikt jakoś nie podał takiego rozwiązania.A co będzie jeśli kolega zechce przewalić system na nowo,znowu podmienianie karty?To źałosny półśrodek.Jedynym usprawiedliwieniem takiego postępowania moźe być nieumiejętność wgrania nowszego BIOS–a.
THX PANOWIE ZA FACHOWA POMOC POMOGŁA WYMIANA KARTY NA INNA I PO INSTALCE WYMIANA NA STARA :D TERAZ XP DZIALA IDEALNIE jeszcze raz thx za help :d
wybacz ale nasz kolega pisał na początku o xp
Pisał, źe w9x/ME instalują się bez problemu. Troszkę uwagi poświęć, proszę, przy wczytywaniu się w treść postów. to pozwoli uniknąć nieporozumień i niejasności.
Rebe
Pisał, źe w9x/ME instalują się bez problemu. Troszkę uwagi poświęć, proszę, przy wczytywaniu się w treść postów. to pozwoli uniknąć nieporozumień i niejasności.
Rebe
mariobros:podczas instalowania w pewnym momencie wpisujemy "setup" , a tym przypadku spróbuj"setupcor", instalacja powinna ruszyć z miejsca
To nie jest w9x – tak się nie da.
podczas instalowania w pewnym momencie wpisujemy "setup" , a tym przypadku spróbuj"setupcor", instalacja powinna ruszyć z miejsca
najczęstszą przyczyną w takim przypadku jest uszkodzona kość pamięci.... sprubuj na innej i sam się przekonasz.... niektóre nie wywołują bluescreena tylko taki efekt...
Rebe:Afick:grafike mowisz ok cos pokombinuje i lecz e nakolejen odpowiedzi
Nie czekaj, a zostosuj, bo to najpowszechniejsza przyczyna.
Rebe jak zawsze dobrze radzi..!!
Ja u siebie kiedyś miałem podobny problem katra MVidia G2 i instalka stoi dałem prostą starą kartę 4 megową Xpek się zainstalował . Po zainstalowaniu systemu podmieniłem karty .. i Window XP domagał sie sterowników No to mu je dałem..!! .. I chodzl bez problemu..
Pozdro..!
Afick:grafike mowisz ok cos pokombinuje i lecz e nakolejen odpowiedzi
Nie czekaj, a zostosuj, bo to najpowszechniejsza przyczyna.
grafike mowisz ok cos pokombinuje i lecz e nakolejen odpowiedzi
Strona 1 / 1