Cyrk w Operze–Pomocy bo juź zgłupiałem:(
Zainstalowałem Opere 8.01 a poniewaz ona nie ma Javy,zainstalowałem właściwą ze strony firmy SUN.IE działa oki a Opera przy włączaniu np czata wyłącza obsługę Jawy i pojawia się następujący komunikat:Rejestracja wbudowanych metod Javy nie powiodła się.
Uźywasz starej wersji pliku opera.jar lub plik ten nie znajduje się
w ścieźce Opera Classpath. Aplety Java nie będą działać.
Nie bardzo wiem o co chodzi,bo przy Opwrze 7.42 z Jawą było oki a po formacie kompa i nowej instalacji wszystko się fajta.Dzięki za pomoc :(
Uźywasz starej wersji pliku opera.jar lub plik ten nie znajduje się
w ścieźce Opera Classpath. Aplety Java nie będą działać.
Nie bardzo wiem o co chodzi,bo przy Opwrze 7.42 z Jawą było oki a po formacie kompa i nowej instalacji wszystko się fajta.Dzięki za pomoc :(
Odpowiedzi: 7
Mam włączoną obsługe Javy i Java Script,wyłącza się dopiero wtedy jak jej potrzebuje i wtedy pojawia się ten komunikat o którym pisałem.Po restarcie opery wszystko wraca do normy ale tylko do czasu jak Javy potrzebuje wtedy się wszystko powtarza.
Dzięki wszystkim za pomoc.Wywaliłem Jave i opere,przeczyściłem rejestr i po restarcie zainstalowałem Jave 1.5 ale w innym folderze niź zalecany i instalowałem Jave bez dodatków.Nie wiem czy to miało znaczenie ale wreszcie zaczęło wszystko działać.DZIĘKI.Zamykam temat.
Dzięki wszystkim za pomoc.Wywaliłem Jave i opere,przeczyściłem rejestr i po restarcie zainstalowałem Jave 1.5 ale w innym folderze niź zalecany i instalowałem Jave bez dodatków.Nie wiem czy to miało znaczenie ale wreszcie zaczęło wszystko działać.DZIĘKI.Zamykam temat.
Hmmmm...
Zacznijmy od banalnych przyczyn.
W Zaawansowanych włączyłeś konsolę Javy ?
To samo w szybkiej konfiguracji.
Odinstaluj i pozbądź się tesztek po Javie/Javach np. Reg Cleanerem.
Wersja 1.5 MUSI działać z Operą 8.1
Zacznijmy od banalnych przyczyn.
W Zaawansowanych włączyłeś konsolę Javy ?
To samo w szybkiej konfiguracji.
Odinstaluj i pozbądź się tesztek po Javie/Javach np. Reg Cleanerem.
Wersja 1.5 MUSI działać z Operą 8.1
A zrób tak : Wypiernicz javę i Operę , restarcik wrzucasz javę i doinstalowywujesz Operę.
Mała ciekawostka odinstalowałem Jave i Operę,a następnie zainstalowałem Operę 7 z Javą z płyty Komputer Świata w innym katalogu ale na tej samej partycji,bo nie chcę jej mieć na systemowej gdyź mam tam mało miejsca,i wszystko się powtarza:( Więc pobrałem inną wersje Javy czyli 1.4.2.08 ale nic to nie dało
MarcinX:Czy sposób który dostałeś na forum Opery nie działa ?
lucy:Najlepiej tu napisz o swoim problemie : http://my.opera.com/forums/forumdisplay.php?s=&forumid=60
Napisał o 8.52 :wink:
Najlepiej tu napisz o swoim problemie : http://my.opera.com/forums/forumdisplay.php?s=&forumid=60
Czy sposób który dostałeś na forum Opery nie działa ?
Reinstalowałeś Jave ?
Reinstalowałeś Jave ?
Strona 1 / 1