Cyfrówka
Potrzebuję szybkiej pomocy.
Do piątku muszę kupić dobry aparat cyfrowy w cenie ok. 1200 zł. Myślałem o Minolcie Z20 za 1100. Czy jest to dobry wybór? Jeśli nie, to jaki inny aparat kupić?
Do piątku muszę kupić dobry aparat cyfrowy w cenie ok. 1200 zł. Myślałem o Minolcie Z20 za 1100. Czy jest to dobry wybór? Jeśli nie, to jaki inny aparat kupić?
Odpowiedzi: 20
Gentz:A moźecie mi wypisać wady S5500, gdyź raczej go wybiorę?
Sam sobie wypisz lub prównaj z innymi
http://foto.recenzja.pl/porownaj.html
A moźecie mi wypisać wady S5500, gdyź raczej go wybiorę?
Gentz:MarcinX––> chodzi mi o to, ile fotek mogę pstryknąć na baterii lub akumulatorku (ten w Kodaku trzyma chyba na 300 zdjęć)
Tego nie moźna powiedzieć ile.
To zaleźy od kilku czynników.
Akumulator w tym Kodaku to 1.7 A czyli raczej średnio,moźna kupić akumulatorki paluszki 2.2 A–2.4 A i one trzymią naprawde długo, ale aparat musi być na ten typ zasilania.
Znajomy kupił Nikona Coolpix 8700 i jest naprawde wkrzony na krótko trzymający aku.
Gentz:MarcinX––> chodzi mi o to, ile fotek mogę pstryknąć na baterii lub akumulatorku (ten w Kodaku trzyma chyba na 300 zdjęć)
Jeśli to najwaźniejszym kryterium ma być przy wyborze, to musisz szukać aparatu pod tym kątem.
http://www.forum.fotoexpert.pl/forum–zakup–aparatu–3.htm
MarcinX––> chodzi mi o to, ile fotek mogę pstryknąć na baterii lub akumulatorku (ten w Kodaku trzyma chyba na 300 zdjęć)
Canon A510 super aparat razem z futeralem karta akumulatorkami i ladowarka do nich zmiescisz sie w 1200zl tak w sumie to megapixele to tak bardzo sie nie licza. Wiekszosc ludzi ma ustawione kompresowanie fotek na maxa wiec i tak jakosc jest chalowa jak sobie powiekszysz. A jak ogladasz sobie zdjecia to chyba nie powiekszasz ich? Chyba ze potrzebujesz aparatu do innych celow niz turystycznych itp.
Canon A510 super aparat razem z futeralem karta akumulatorkami i ladowarka do nich zmiescisz sie w 1200zl tak w sumie to megapixele to tak bardzo sie nie licza. Wiekszosc ludzi ma ustawione kompresowanie fotek na maxa wiec i tak jakosc jest chalowa jak sobie powiekszysz. A jak ogladasz sobie zdjecia to chyba nie powiekszasz ich? Chyba ze potrzebujesz aparatu do innych celow niz turystycznych itp.
Zdjęc zrobisz tyle jaką dokupisz kartę ,fabrycznie dają 32 mb.
Rozsądnie kupić minimum 256 lub 512.
Fuji lepsze mimo ciut mniejszej matrycy.
Zdjęc zrobisz tyle jaką dokupisz kartę ,fabrycznie dają 32 mb.
Chcę kupić Kodaka DX6490 lub Fuji S5500. Kodak ma akumulatorek, a Fuji bateria. Na którym zrobię więcej zdjęć i który z nich wybrać?
MarcinX:Tak ale to tylko bardzo podstawowy kompakt z malutkim zoomem :wink:
Dla początkującego (czyt. dla mnie) jest okej. Ma to co jest mi potrzebne.
Jeśli ktoś chce robić zdjęcie czysto amatorskie (przy tym ładne) to Nikon jest strzałem w 10–tke.
Poza tym ma ładne makro (IMVHO) :P
Tak ale to tylko bardzo podstawowy kompakt z malutkim zoomem :wink:
Nikon Coolpix 5600 – Zdjecia zacne.
Hp to drukarki dobre robi,nic poza tym :wink:
Nie kupisz sensownego Nikona w tej cenie.
Ten Olympus jest naprawdę świetni duźy zoom ,obiektyw,mocna lampa świetne fotki :wink:
Nie kupisz sensownego Nikona w tej cenie.
Ten Olympus jest naprawdę świetni duźy zoom ,obiektyw,mocna lampa świetne fotki :wink:
Ale jaki model Nikona? Chcę, źeby aparat miał jakieś 5 megapikseli, duźy zoom, robił ładne zdjęcia i źeby bateria dość długo trzymała. Co sądzicie o aparatach HP w cenie i parametrach zbliźonych do Minolty Z20?
IMVHO Nikon :)
Ja osobiscie polecam Sony wiec twoj wybor :lol:
kup sobie aparat z duzym zoomem optycznym 8 lub 10 z najwiekszym mozliwym Obiektywem ( chodzi o jego srednice) aa nie pozalujesz.
Osobiście to Olympus C–765