Ctrl i lokalizacja wskaźnika myszy !!!
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak wyłączyc likalizacje wskaźnika myszy na monitorze gdy naciśniemy klawisz CTRL. Pokazuje sie wtedy takie kółko a ono mnie strasznie denerwuje. :twisted: W ustawieniach myszy jest to wyłączone więc czemu cały czas działa?
Dzieki za odpowiedzi.
Dzieki za odpowiedzi.
Odpowiedzi: 10
Napisz czy po restarcie zadziałało
Jesli nie:
Jaka ver. Windows (HE, Pro)??
Spróbuj podać wartosc o ktorych pisałem
Ewentualnie wywal ta myche spod Menadzera Urzadzen i ponownie zainstaluj
Jesli nie:
Jaka ver. Windows (HE, Pro)??
Spróbuj podać wartosc o ktorych pisałem
Ewentualnie wywal ta myche spod Menadzera Urzadzen i ponownie zainstaluj
Wiec tak tego UserPreferencesMask ktory sie zmienia po odptaszkowaniu zostaw, a tego ktory nie wyeksportuj i wywal
no wyzuciłem go i lipa nie działa tzn. dalej jest kółko , chyba źe musze zrestarcić kompa.
Zombie:Po zaptaszkowaniu w opcjach myszki wartość klucza HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktopUserPreferencesMask
zmienia się
z : 62 42 00 28
na: 62 62 00 28
ale to nic nie zmienia tzn. daje tylko wypełnienie tego zasr...go kółka.
Wydaje misie źe to nie jest zaleźne od ustawień myszki tylko od czegoś innego. A fakt źe instalowałem softa GameXP czy cos takiego a poodinstalowaniu go zaczęło sie to pojawiać.
Chyba po odinstalowaniu bo nie jestem pewny.
Wiec tak tego UserPreferencesMask ktory sie zmienia po odptaszkowaniu zostaw, a tego ktory nie wyeksportuj i wywal
Po zaptaszkowaniu w opcjach myszki wartość klucza HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktopUserPreferencesMask
zmienia się
Wydaje misie źe to nie jest zaleźne od ustawień myszki tylko od czegoś innego. A fakt źe instalowałem softa GameXP czy cos takiego a poodinstalowaniu go zaczęło sie to pojawiać.
zmienia się
Zombie:Ale jest mały problem: umnie ten klucz rejestru ma wartości:
62 42 00 28
a poza tym mam teź drugi taki prawie sam klucz tzn:
HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktopUserPreferenceMask
i ma on wartość 62 62 00 28
Sprawdz wartosci przed i po zaptaszkowaniu tego w ustawieniach mychy
Słuchaj, a próbowałeś zwyczajnie odinstalować, usunąć myszkę i ponownie ją zainstalować? Moźe przy pomocy programu np. Add Remove Plus! 2004 – jeśli jakiś soft zainstalowałeś, a potem jv16 PowerTools jeszcze rejestr wyczyścić. Moźe to pomoźe. Moźe ponowna instalacja driverów po takim "sprzątaniu" problem rozwiąźe. Oczywiście z uwzględnionym restartem systemu miedzy tymi czynnościami.
Pozdrawiam
G.
Pozdrawiam
G.
Bobi_robert:Zombie:Juź tak robiłem i nic nie pomaga. Czy nie moźna czegoś zmienić w rejestrach?
Zrob kopie rejestru
Zmodyfikuj:
HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktopUserPreferencesMask
z
:arrow: 9E 3E 07 80
na
:arrow: 9E 7E 07 80
Gdzieś na necie to znalazłem ale nie wiedziałem na co zmienić. Ale jest mały problem: umnie ten klucz rejestru ma wartości:
62 42 00 28
a poza tym mam teź drugi taki prawie sam klucz tzn:
HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktopUserPreferenceMask
i ma on wartość 62 62 00 28
I co teraz ? :lol:
Bo ja nie wiem.
Help !!!!
Zombie:Juź tak robiłem i nic nie pomaga. Czy nie moźna czegoś zmienić w rejestrach?
Zrob kopie rejestru
Zmodyfikuj:
HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktopUserPreferencesMask
z
:arrow: 9E 3E 07 80
na
:arrow: 9E 7E 07 80
Juź tak robiłem i nic nie pomaga. Czy nie moźna czegoś zmienić w rejestrach?
z windowsem jest czasami tak źe trzeba mu kilka razy coś "przynukać" weź to włącz kliknij ok potem wyłącz i kliknij ok
Strona 1 / 1