Creative Inspire P380 – Problem z wooferem

Cześć. Niedawno kupełem sobie ten zestwik i całkiem ładnie gra, ale nie w tym sęk.
Otóz jak włączam te głośniczki to przez jakieś 10 sekund z subwoofera wydobywa się dziwne "buczenie". Głośniki zostały sprawdzone z inną kartą dzwiękową (normalnie pracują na SB 4.1 Digital OEM).
Sprawdzałem takźe przy wyłączonym komputerze i wyciągniętej wtyczce z karty.
Po tych 10 sekundach wszystko wraca do normy.
I tutaj moje pytanie, w zasadzie to prośba: Czy inni uźytkownicy mają podobne obajwy, czy tylko ja jesteś takim szczęsliwcem ?
P.S: Jeszcze jedno: przy jakiej głośności subwoofer zaczyna "charczeć" u mnie juź przy 2 na tym pilocie. Zaznaczam, źe nie przesadzam z pokrętłem basu (jest ustawione na połowę). Plyer jaki uźywam to foobar 2000 (equalizer jest wyłączony).
Pozdrawiam.

Odpowiedzi: 9

z wooferem od creativow trzeba uwarzac, ja jak zaczolem se muze puszczac to szafka od biruka tworzyla dzwieki nie do zniesienia (musialem ja dokrecic :D ) Identyko mialem z kompem, tez draźal :D lecz polozylem papier od drukarki i juz jest cicho ^^

a co do 'charczenia' to creatviy jak sie je wylacza to po 3–5 sekundach slychac w glosnikach jakby zanik prądu
Lucky
Dodano
02.02.2005 11:18:20
@MarcinX – komputer ;)
@Spiderko – Zbyt duźego (basu) nie lubie ;)
Anonymous
Dodano
01.02.2005 16:02:40
Woofera ustaw na minimum – chyba źe lubisz bumss–bumss przy minimalnej głośności.
spiderko
Dodano
31.01.2005 20:52:50
Gusioo,co ty kurde masz pod tym biurkiem źe ci tak sprzęga :?:
MarcinX
Dodano
31.01.2005 20:29:45
Problem rozwiązany. Mrówek dzięki – odsunołem i przestało buczeć. Tylko kurna w instrukcji piszą, źe są ekranowane :lol:
Anonymous
Dodano
31.01.2005 18:45:44
Mam te same głośniki i kartę SC Live5.1 i u mnie nic nie buczy.
ARTI
Dodano
31.01.2005 18:40:52
@Krzysiek_84 – Nie rozumisz ;) Przeczytaj jeszcze raz :mrgreen:
@Mrówek – Woofer stoi pod biurkiem (obok obudowy komputera w odległosci jakieś 10 cm), czy to moźe być powodem ?
P.S: buczenie jest tylko około 10 sekund po włączeniu głosników, potem jest dobrze.
Anonymous
Dodano
31.01.2005 18:40:18
Znam ten problem... spróbuj ustawić głośniki w innym miejscu. W tym co ustawiłeś moźe być jakieś pole magnetyczne, co moźe być powodem tego buczenia.
Poprzesuwaj je do przodu do tyłu... zmieniaj lekko ich połoźenie, aź w końcu uda ci się tego pozbyć.
Mrówek
Dodano
31.01.2005 18:12:34
Rozumiem z tego co przeczytałem źe na tej sb niema tego problemu wiec moźe coś jest nietak z twoją dzwiękową spróbuj zainstalowac inne sterowniki do niej bądz tez przeinstalowac lecz jeźeli to jest jakaś zwykła zintegorowana to i tak nieuzyskasz tak czystego dzwieku jak na sb(niemówie tu o zintegrowanej karcie soudstorm:) bo ona jest wpoządku)
Krzysiek_84
Dodano
31.01.2005 17:25:40
Anonymous
Dodano:
31.01.2005 17:07:22
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1