Creative Audigy - Brak Line in
Witam. Ostatnio pojawił mi się taki problem.
Podczas nagrywania czegokolwiek z tunera TV lub innego zródła sygnału nagrywa mi moj Audigy przez wejście mikrofonu a co za tym idzie jakośc jest marna :( Jak zmienie w opcjach tam kolo zegarka, zeby nagrywal z lin in to robi sie cisza..... po zaznaczeniu mikrofonu jest znowu ok, tz nie bardzo bo dzwięk jest ale lipny :( Prosze o pomoc bo pomysły mi się skończyły. Dodam tylko, że system jest nowo zainstalowany, sterowniki najnowsze ze strony producenta (na tych z płytki tez nie chodzi). Ps Kiedys wszystko bylo ok, możliwe żeby mi się uszkodził jakoś sam port line in ???
Komp: Creative Audigy LS Audio Processor, Nazwa płyty głównej MSI KT6 Delta-SR (MS-6590 v2.0), Procek 2500 Barton, 512MB ram, Windows XP SP2 + Autopather
<P>Sprawdzałem to i wszystko jest ok. Niestety nadal jak leci coś przez wejscie na karte to ona automatycznie chwyta sygnal jak gdyby był mikrofon podpięty :( Szkoda musze szyba zaninstalowac na innym kompie i zobacze, jak nadal to samo to serwis ..... Dobrze ze jest na gwarancji ;)</P>
Połącz wewnątrz kom. wyjście dzwieku z kart TV z wejściem na karcie muzyczej