Creative 5.1 Problem :(((
Witam , mam głośniczki Creative 5.1 P5800 podłączam je do kompa leczn iestety graj mi tylko 2 glosniki i wofer 3 głośniki tylko sycza sa one sprawne bo sprawdzalem , juz probowalem zmieniac w panelu sterowania ustawienia glosnikow na 5 lecz nic nie pomoglo co moze byc przyczyna ? Glosniki w 100% sa dobrze podlaczone. Poprosty dwa graja trzy syczą Pomocy ! A moze to przez karte muzyczna , bo ja mam zintegrowana ??
Odpowiedzi: 17
mam ten sam problem z tym ze ja mam karte dźwiękową Sound Blaster Live :( Co moge zrobić?
tak sie sklada ze mój Realtek AC'97 na pl. Abit BH7–E ma 5 wejsc. Tak ze niemam problemu z glosnikami 5.1
Nie chciałbym być chamski, ale....
Moźe Soundstorm jest wyjątkiem, ale wbrew pozorom to AC97 :P
Moźe Soundstorm jest wyjątkiem, ale wbrew pozorom to AC97 :P
SLAY3R:Są płyty w których da się przestawić wejścia na wyjścia, np. w mojej Gigabyte GA7VA rev 2 tak jest.
Prawda to.... na mojej MOBO MSI tez tak moge zrobic z poziomu driverow i chodzi na 6 glosnikow jak burza.
Mozna tez dokupic opcjonalnie sledzia z dodatkowymi wyjsciami (jak MOBO ma taka opcje) i tez sprawy nie ma,
ale wszystko jest w manualu do plyty !
są płyty w których jest 6 wyjść + jeszcze wyjścia cyfrowe. Do obsługi standartów 5.1, 6.1 i 7.1 wystarczą 3 wyjscia
adik154:ale espen jakim cudem :idea: :?: :!: AC 97 ma 3 wyjścia... line in, line out i microfone...
Są płyty w których da się przestawić wejścia na wyjścia, np. w mojej Gigabyte GA7VA rev 2 tak jest.
ale espen jakim cudem :idea: :?: :!: AC 97 ma 3 wyjścia... line in, line out i microfone...
a jednak, nowe sterowniki i wszystko chodzi :D
espen:
Ja mam Realtek AC'97 na plycie i musiaBem zamienic czarna wtyczke z pomaranczowa, lae moze to jedyny przypadek
O ile wiem to AC97 nie obsługuja zestawów większych niź 2.1 :twisted:
Chyba zawsze sa takie same oznaczenia. No chyba ze jakas malo znana firma robi inaczej
Ja mam Realtek AC'97 na plycie i musiaBem zamienic czarna wtyczke z pomaranczowa, lae moze to jedyny przypadek
a) w ustawieniach/sterownikach/czynkolwiek od dzwiękówki mósisz nastawić źeby odtwarzało w systemie 5.1
b) w panelu sterowania –> dźwięki i urządzenia audio –> zaawansowane i nastwic na 5.1
b) w panelu sterowania –> dźwięki i urządzenia audio –> zaawansowane i nastwic na 5.1
espen:a czy twoja k. muzyczna obsluguje glosniki 5.1?? sprawdz jeszcze raz czy dobrze podlaczyles wtyczki bo nie zawsze ich kolor odpowiade kolorom na karcie dzwiekowej, w moim przypadku tak jest
Umnie na zintegrowanej na na SB Live! sa takie same oznaczenia..... Chyba zawsze sa takie same oznaczenia. No chyba ze jakas malo znana firma robi inaczej :roll:
a czy twoja k. muzyczna obsluguje glosniki 5.1?? sprawdz jeszcze raz czy dobrze podlaczyles wtyczki bo nie zawsze ich kolor odpowiade kolorom na karcie dzwiekowej, w moim przypadku tak jest
Sprawdz w manualu plyty glowne jaka jest to karta dzwiekowa. Moja jest chyba w standardzie 5.1 ale znam takie co maja 6.1.
CrashBlack:TAK DRIVERY ZAINSTALOWALEM
Spokojnie. Bez krzyku ;)
TAK DRIVERY ZAINSTALOWALEM
A sterowniki zainstalowane do tej karty :?:
Strona 1 / 1