CPU FAN–ERROR
Witaski, mam problem z komunikatem CPU FAN ERROR.
Rozmawialem na skype i nagle mi sie komp wylanczyl, teraz nie umiem go uruchomic i wyskakuje mi tylko ten komunikat, co mam zrobic pomuzcie jak ktos wie.
Rozmawialem na skype i nagle mi sie komp wylanczyl, teraz nie umiem go uruchomic i wyskakuje mi tylko ten komunikat, co mam zrobic pomuzcie jak ktos wie.
Odpowiedzi: 6
Spiderko Dzieki za pomoc . Nic mi niezostalo jak odrazu dzwonic do serwisu. Pozdrowionka i milego dzionka.
Diagnoza jest prosta jak 100metrów drutu w kieszeni – nie kręci się? – wymiana. Tym bardziej źe jest na gwarancji.
wentylator jest czysciutki, tego kompa mam dopiero 4 miesiace i wsumie jest jeszcze na gwarancji, takze niewiem czy to jest dobry pomysl aby wymieniac samemu wentyla. moze jest jakas inna droga zeby go sparwdzic czy on sie zepsul?
Zmień lub przeczyść wentylator, moźliwe źe brud zatrzymał/zatarł go.
Sprawdzalem teraz wentyl sie nie kreci, gniazdo wentyla dziala sprawdzalem to z innego wentyla, wyciaglem baterie na 0,5 godzinki i spowrotem ja dalem , zalanczalem go i nic dalej nie dziala. jak sie resetuje CMOS? bo tego to niewiem.
Rozkręć obudowę i sprawdź czy wentyl na procku się kręci.
Jak nie – pierwsze sprawdź na innym wentylatorze czy gniazdo zasilania wentyla działa.
Nadal się nie kręci ? – zresetuj CMOS ,albo wyciągnij na chwilę baterię.(jak się kręci to teź zresetuj)
i się zobaczy co dalej
Jak nie – pierwsze sprawdź na innym wentylatorze czy gniazdo zasilania wentyla działa.
Nadal się nie kręci ? – zresetuj CMOS ,albo wyciągnij na chwilę baterię.(jak się kręci to teź zresetuj)
i się zobaczy co dalej
Strona 1 / 1