cos z dyskiem!!!
Witam wszystkich.prosze o szybka pomoc!gdy kopiowalem plik z dysku D na dyskietke po jakims czasie wyskoczyl niebieski ekran i komunikat z bledem STOP:
0x000000F4(00x00000003,0x81ACA830,0x81ACAA24,0x805FA7A8)
teraz system bardzo długo mi sie uruchamia i nie moge otworzyc dysku D!!!!po czasie wyskakuje komunikat ze dysk nie jest sformatowany i czy go sformatowac!do dysku systemowego C mam dostep normalny.co sie stalo?jak to naprawic bo mialem wazne zeczy na tym dysku a niechcialbym ich stracic.bede wdzieczny za pomoc.pozdrawiam
0x000000F4(00x00000003,0x81ACA830,0x81ACAA24,0x805FA7A8)
teraz system bardzo długo mi sie uruchamia i nie moge otworzyc dysku D!!!!po czasie wyskakuje komunikat ze dysk nie jest sformatowany i czy go sformatowac!do dysku systemowego C mam dostep normalny.co sie stalo?jak to naprawic bo mialem wazne zeczy na tym dysku a niechcialbym ich stracic.bede wdzieczny za pomoc.pozdrawiam
Odpowiedzi: 6
Nie przejmuj sie tym, system rezerwuje sobie miejse np na przywracanie czy SWAPa
ok.sformatowalem ta partycje.weszlem z dyskietki do Ranisha i tam mialem zmieniona partycje z FAT 32 na NTFS LBA wiec zmienilem ja na FAT32 LBA tak jak inne partycje.uruchomilem kompa od nowa.wchdzi ladnie pieknie do wszystkich dyskow...ale!jak wezme na wlasciwosci dysku D: to pisze ze jest uzywane prawie 65MB!!!!przeciez jest pusty.wiec skad te 65MB?dzieki chlopaki za pomoc.pozdrawiam
Skoro masz juz to co chciałes to najszybciej bedzie zdjac ta partycje i postawic od nowa niz probowac wskrzeszac.
Skoro Norton widzi to nie jest tak z nia zle
Ze swojego przykładu wiem ze jeden pieron.
Ale skoro znalazles takie informacje badz z wlasnego doswiadczenia mowisz, to ufam Rebe
PS: Swojego posta pisalem w tym samym czasie i nie podejrzałem czy juz ktos odpowiedział, stad ta niescisłosc
Skoro Norton widzi to nie jest tak z nia zle
Rebe:Kra,kra,kra – bez ruszania i prób naprawy . W takim wypadku jest większa szansa na odzyskanie niź po tych operacjach.
Ze swojego przykładu wiem ze jeden pieron.
Ale skoro znalazles takie informacje badz z wlasnego doswiadczenia mowisz, to ufam Rebe
PS: Swojego posta pisalem w tym samym czasie i nie podejrzałem czy juz ktos odpowiedział, stad ta niescisłosc
sluchajcie.uruchomilem Nortona i wykryl tamten dysk.przekopiowalem dokumenty ktore potrzebowalem na inny dysk.uruchomilem winde.jak klikam na D to pyta sie czy go sformatowac?wiec teraz nie wiem co zrobic.czy wziac TAK czy jakims programem naprawic to?ale jakim wlasnie?Bobi_robert HDD Regenerator chodzi pod Win98(taka wersje znalazlem)ja mam XP HE SP2.to co panowie radzicie?
Bobi_robert:Z poczatku to zapusc chkdsk ale z poziomu konsoli odzyskiwania
Pozniej sciagnij narzedzia producenckie i rowniez sprawdz
Mozesz urzyc jeszcze HDD Regeneratora
Kra,kra,kra – bez ruszania i prób naprawy . W takim wypadku jest większa szansa na odzyskanie niź po tych operacjach.
Z poczatku to zapusc chkdsk ale z poziomu konsoli odzyskiwania
Strona 1 / 1