Coś nie tak z Internet Explorerem i Systemem ogólnie.
Przez chwile wszystko działa jak złoto a po jakims czasie :
1.Przeglądarka (Explorer) po wpisaniu adresu nie robi nic.
2.Po kliknięciu ulubione zawiesza się (działają za to ulubione w pasku edycji.
3.Podczas zapisywania plików na dysku (czy to z neta czy to lokalnie) okno do zapisu przy zmianie katalogu zawiesza się.
4.Menadzer zadań pokazuje sie tylko jako ikonka w pasku zadań
Komputer skanowałem Mks_demo , Mks Online , Panda ,Ad–aware niestety nic nie wykryto.
Reinstalacja systemu teź nie pomogła (niestety).
Mam neo+ podzieloną na 2 komputery w obrebie lokalu na drugim komputerze dzieje się to samo.
Pozatym podczas tego "padu sytemu" nie mozna zainstalować zadnych programów (program instaluje sie ale przy końcu kiedy ma jush skończyc zatrzymuje się i koniec).
Szukałem na grupach dyskusyjnych są podobne posty ale nikt nic nie wie.
1.Przeglądarka (Explorer) po wpisaniu adresu nie robi nic.
2.Po kliknięciu ulubione zawiesza się (działają za to ulubione w pasku edycji.
3.Podczas zapisywania plików na dysku (czy to z neta czy to lokalnie) okno do zapisu przy zmianie katalogu zawiesza się.
4.Menadzer zadań pokazuje sie tylko jako ikonka w pasku zadań
Komputer skanowałem Mks_demo , Mks Online , Panda ,Ad–aware niestety nic nie wykryto.
Reinstalacja systemu teź nie pomogła (niestety).
Mam neo+ podzieloną na 2 komputery w obrebie lokalu na drugim komputerze dzieje się to samo.
Pozatym podczas tego "padu sytemu" nie mozna zainstalować zadnych programów (program instaluje sie ale przy końcu kiedy ma jush skończyc zatrzymuje się i koniec).
Szukałem na grupach dyskusyjnych są podobne posty ale nikt nic nie wie.
Odpowiedzi: 12
Gagman:vader111:Wlaczylem systemowego firewalla a oprocz niego zainstalowalem Sygate Firewalla Pro
Moim skromnym zdaniem, masz teraz o jedną ścianę ogniową za duźo...
Korzystam z NPF z pakietu NIS, a oprócz tego mam włączonego systemowego firewall`a od zawsze i nie zaobserwowałem nigdy źadnych problemów z tym związanych.
IMO, uźywanie dwóch niezaleźnych aplikacji moźe powodować problem, ale nie korzystanie z systemowego razem z innym np. NPF czy Sygate Firewalla Pro.
Gagman:vader111:Wlaczylem systemowego firewalla a oprocz niego zainstalowalem Sygate Firewalla Pro
Zgadza sie, dlatego wylaczylem systemowego firewalla, a zostawilem Sygate`a :P
vader111:Wlaczylem systemowego firewalla a oprocz niego zainstalowalem Sygate Firewalla Pro
!:sformatuj systemowa partycje, ale przed formatem poscigaj aktualizacje do systemu ( wszystki poprawki ). wrzuc je na osobna partycje, sformatuj systemowa, zanim skorzystasz z neta, zainstaluj wszystki poprawki, SP 1, antywira, a dopiero po tych operacjach korzystaj z internetu. musi pomoc jesli wykonasz poszczegolne etapy odpowiednio. ten wirus ( domyslam sie ze jestto welchia czy jakos tak ) reaktywuje sie dopiero po wejsciu do neta.
Huh...wyglada na to ze rozwiazalem problem :D . Wlaczylem systemowego firewalla a oprocz niego zainstalowalem Sygate Firewalla Pro :wink: . Jak na razie wszystko jest ok :wink: .
sformatuj systemowa partycje, ale przed formatem poscigaj aktualizacje do systemu ( wszystki poprawki ). wrzuc je na osobna partycje, sformatuj systemowa, zanim skorzystasz z neta, zainstaluj wszystki poprawki, SP 1, antywira, a dopiero po tych operacjach korzystaj z internetu. musi pomoc jesli wykonasz poszczegolne etapy odpowiednio. ten wirus ( domyslam sie ze jestto welchia czy jakos tak ) reaktywuje sie dopiero po wejsciu do neta.
sformatuj systemowa partycje, ale przed formatem poscigaj aktualizacje do systemu ( wszystki poprawki ). wrzuc je na osobna partycje, sformatuj systemowa, zanim skorzystasz z neta, zainstaluj wszystki poprawki, SP 1, antywira, a dopiero po tych operacjach korzystaj z internetu. musi pomoc jesli wykonasz poszczegolne etapy odpowiednio. ten wirus ( domyslam sie ze jestto welchia czy jakos tak ) reaktywuje sie dopiero po wejsciu do neta.
?:wystarczylo tylko systemową
:shock: hm... a mi po formacie partycji systemowej dalej sie tak dzieje :?
wystarczylo tylko systemową
?:mialem identyczny problem, probowalem zwalczyc go na wszelkie sposoby ale jedynym ratunkiem okazal sie format ;/
:shock: ile masz dyskow?...i czy formatowales wszystkie partycje ??
mialem identyczny problem, probowalem zwalczyc go na wszelkie sposoby ale jedynym ratunkiem okazal sie format ;/
Hm... Mam ten sam problem co Ty. skanowalem McAffee i Trojan Hunterem i faktycznie znalazl wiruska jakiegos. Podszywal sie on pod pliksvchost.exe. usunalem go i zobacze co sie stanie. A Ty rozwiazales juz swoj problem ? Jesli tak to napisz w jaki sposob.plz.
weź coś na trojany np. trojan hunter i przeskanuj mcafee online .Jak nic nie znajdzie to sprawdź co pokazuje w podglądzie zdarzen jak wchodzisz IE i masz zwieszke.
Strona 1 / 1