Coś nie działa...!

Witam! Mam problem z moim kompem, już od jakiegoś czasu nie mogę go włączyć. Objawy: Przy próbie uruchomienia (wiadomo-guzik power) wszytsko zaczyna chodzić tak jak zawsze, jednak na monitorze pojawia się napis "No signal input" i nic więcej. Przy uruchomieniu nie ma nawet charakterystycznego dzwięku "bip" ani zgrzytania stacji dyskietek. Poprostu wszystko jakby działa, ale efektów tego działania specjalnie nie widać na monitorze... Był krótki okres kiedy po zresetowaniu kompa 50 razy pod rząd wkońcu 'zaskoczył'. albo po odczekaniu około 30 minut, a na chwilę obecną 0 reakcji! Z początku myślałem, że to wina zasilacza, jednak zamieniłem go z działającym i nic się nie zmieniło, zatem zasilacz odpada. Potem pomyślałęm, że to może wina twardego dysku, ale wsadzając twardziela z niedziałającego kompa, do działającego dysk działał poprawnie. Najmocniej podejżana jest karta graficzna, ale nie jestem pewien, a na chwile obecną nie mam żadnej na wymianę - jak to sprawdzić inaczej? Drugi komp ma zintegrowaną... :( Czy ktoś mógłby mi pomóc i podpowiedzieć co może być przyczyną takiego zachowania PCta? :-k Byłbym wdzięczny... Pozdrawiam, Krepa

Odpowiedzi: 2

Monitor działa, bo już wcześniej sprawdzałem. Teraz wyjąłem grafikę i komp. zapiszczał itd. czyli to była wina karty? Nie ma sensu chyba naprawiać, lepiej będzie kupić nową... A może to jeszcze coś innego? Karty graf. za bardzo przekładać do tego drugiego kompa nie chcę, bo jak już wspomniałem tam jest zintegrowana, a za bardzo w BIOSie grzebać nie chcę i nie umiem ;/
Krepa
Dodano
18.05.2007 14:38:51
Najpierw . przepnij monito pod ten drugi komputer. Jeżeli nie będzie działał to wiadomo. Jeżlei zadziała to wyjmij grafikę i odpal komputer - jeżeli zapiszczy to już pół sukcesu, bo złącze powinno być sprawne. Gdy już tę kartę będziesz miał wyjęta to przecież mozesz ją obsadzić na tej drugiej płycie - kwestia zmiany opcji BIOS-u, by6 tę zintegrowaną wyłączyć.
Rebe
Dodano
17.05.2007 16:55:28
Krepa
Dodano:
17.05.2007 16:29:17
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1