Coś jest nie tak

Witam wszystkich i mam pytanko.
Coś dziwnego dzieje się z nowo zakupionym kompem. Po instalacji na nim XP Profesional niby wszystko na początku było dobrze ale potem zaczęły się problemy. Dodam, źe na tym kompie jest neostrada TP.
Problem w tym, źe np. po włączeniu Winampa i uruchomieniu jakiejkolwiek muzyczki wywala komunikat typowy dla XP, źe system wyłapał jakiś błąd i źe nastąpi zamknięcie programu i takie tam pierduły w stylu czy chcesz wysłać raport do Microsoftu.
Poza tym dziwnie wyświetla się okno outlooka – tak jakby dwa nałoźone na siebie. Czasami nawet są problemy z przełączaniem toźsamości bo ywala taki błąd jak wyźej opisałem. Podobne były problemy z zainstalowaniem gg. Zainstalowałem programik ale nie chciał się uruchamiać. Strasznie to utrudnia pracę z kompem(czasami właściwie w ogóle jest nie moźliwa).
I teraz pytanko. Czy to coś powaźnego i trzeba jeszcze raz wgrać system od początku czy moźe kwestia jakiś sterowników. Za wszelkie uwagi będę bardzo wdzięczny.

Odpowiedzi: 7

www.windowsupdate.microsoft.com
sdcom
Dodano
27.04.2006 02:17:48
Juź mam nowy system wgrany od początku. Narazie jest ok. Z tym, źe neostrada pierdzieli mi deko pocztę. Narzuca skrzynkę która jest przy neostradzie. Nawet jak się skasuje konto neostrady to po ponownym uruchomieniu outlooka znowu jest i ustawia się jako domyślna. Moźna coś na to poradzić? Bo staje się to wkurzające.
Pikuś
Dodano
27.12.2004 22:16:39
tak to typowe objawy działalności trojana, key–loggera.
– zainstaluj cos innego niz IE explorer

8)
99none
Dodano
26.12.2004 22:51:59
Teraz to juź nic nie działa. Po uruchomieniu kompa czarny ekran. Muszę zrobić format i jeszcze raz wgrać windowsa. Na dysku był jednak jakiś trojanek. Ale czy mógł on narobić takich szkód jak pisałem na początku????
Pikuś
Dodano
25.12.2004 15:31:04
mozesz napisac jaki to dokladnie blad ?
gieras
Dodano
25.12.2004 12:00:23
Robactwa i wirusów brak na 100%. Zapomniałem jeszcze dodać, źe często pojawia się komunikat oprócz juź wyźej wskazanego przeze mnie następującej treści "błąd jakiś tam i pamięć nie moźe być written" Z tego co się juź zorientowałem po szukaniu na forum, to moźe teź to być problem z pamięcią. Proszę o cenne porady.
Pikuś
Dodano
25.12.2004 11:01:00
Nie hodujesz przypadkiem robactwa :?: Bo opisane objawy przez ciebie na to wskazuja. Zalacz loga z hijackthis.
wins
Dodano
25.12.2004 02:22:00
Pikuś
Dodano:
24.12.2004 23:59:35
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1