Coś dziwnego

Spróbuję jakoś opowiedzieć Mój problem.
Jest tak, kiedyś wszedłem na taką stonkę http://www.humor.host.sk/print.php?num=0230&typ=b nie jest to źadna erotyczna albo coś w tym stylu. I jak się nie mylę to złapałem syfa o nazwie mousehs.exe. W czasie jak byłem połączony z Internetem Panda Platinum 2005 wersja płatna (nie mam kupionej tylko ściągnąłem z Internetu 30 dni) nie potrafiła usunąć tego pliku, ale jak się rozłączyłem to niby źe plik usunięto. Ale w rejestrze ten plik jest. Czy jak usunę ten plik z rejestru to będzie dobrze???? Dziś skanowałem i znalazło się coś znowu jakiś x@doubleclick[1] niby usunięte ale w rejestrze jest.
Jeszcze jedno w raporcie Pandy jest jakiś wirus o nazwie Trj/Multidropper.ASC W wyniku nie ma nic tego źe4 wyleczono albo nie, albo źe poprawny, ale jest za to tego Trj/Multidropper.ASC sporo przynajmniej ze 100 kilka razy na sekundę.
Informacja
C:\Documents and Settings\x\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files\Content.IE5\WJGFIVUH\eied_s7[1].chm. Sprawdzałem jak się nie mylę to nie ma czegoś takiego.
No i od tej pory jest tak
Straszne długo uruchamia mi się komputer, jak się uruchomi to jest tylko na dole pasek a ikon na pulpicie nie ma, trwa to jakieś 15 moźe 20 sekund i ikony się pojawiają. I mogole tak jakby cos było nie tak z komputerem a to się zawiesza a to nie chce się cos uruchomić. Jak robię ODŚWIEŻ to przez chwilkę pojawia mi się niebieskie tło na monitorze. Raczej nie jest to przez Pandę bo w pracy teź mam Pandę i nic takiego nie ma. Mógłbym sprawdzić Skanerami z Internetu, ale mam połączenie modemowe więc by to trwało godzinami.
Moźe ktoś coś powie na ten temat, będę wdzięczny. Nie jestem zbytnio zaawansowanym uźytkownikiem, więc w miarę moźliwości proszę o dokładne wskazówki co mam zrobić.

Odpowiedzi: 4

Nie F2 a F8 i z menu wybierasz tryb awaryjny z wierszem poleceń.
Log wklej w tym temacie, a nazwe tematu mozesz zmienić edytujac pierwszego posta.
Tylko teraz nie ma takiej potrzeby.
Bobi
Dodano
12.05.2005 00:24:10
Hmmm moźe i macie rację z tym logiem źe powinienem zatytułować go inaczej ale juź za późno. Chciałbym coś bliźej dowiedzieć sie o tym uruchomianiu trybu awaryjnego bo wiem tylko tyle źe wciska sie chyba F2 przy starcie ale co dalej to nie mam pojęcia. Jak mi nikt nie pomoźe do dam drugi post o sprawdzenie loga.
Dzieki
slawek79
Dodano
12.05.2005 00:13:52
mousehs.exe to prawdopodobnie Troj/Bdoor–HU

Temportary Internet Files oproznisz strzelajac w trybie awaryjnym z linia komend poleceniem: RD /S /Q "C:\Documents and Settings\x\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files"
Pooprozniaj rowniez inne tempy.
Zastosuj sie rowniez do wskazówek Pan i .. hmmm.. kolegi wyzej odnosnie Hijacka :wink:
Wybacz, ale nawet nie wiem jak odmieniać Twoj nick :P
Bobi
Dodano
11.05.2005 23:18:50
Jeśli masz pewność źe to vir i Panda powiada źe syf a na dodatek wiesz gdzie gad siedzi to wywal go. Ale najlepiej było by jak byś zapodał log z Hjt i zmienił pole temat na "Proszę o sprawdzenie loga" Wówczas masz więkrze szanse na szybkom pomoc. :)
Pan i pastuch
Dodano
11.05.2005 22:25:51
slawek79
Dodano:
11.05.2005 22:03:17
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1