Cos do tworzenia menu na DVD wlasnej produkcji...

Witam jak zawsze cieplo.

Wlasnie, jak juz widac w temacie, wzielo mnie ostatnio na montowanie i zgrywanie filmow "z wakacji" na DVD. Jednak dochodzac w calym procesie produkcyjnym do samego konca napotkalem swego rodzaju ograniczenie. Nie chce wykorzystywac gotowych szablonow menu, jakie oferuja programy do przygotowania i wypalania plyt z filmami. Chcialbym tworzyc wlasne, niepowtarzalne menu do swoich DVD. (moze jeszcze dorobie sie oskara ;–) )
Pytane do Was; co polecacie i dlaczego?

Pozdrawiam,

Odpowiedzi: 9

No i wybralem Adobe Encore DVD.
http://www.adobe.com/products/encore/intro.html
I jakos tak sie stalo, ze wszystko teraz mam Adobe ;–)

Pozdrawiam cieplo z cieplego,
woyteg
Dodano
08.08.2004 08:06:09
Ja robiłem menu pod DVd cłakowicie od podstaw na Ulead DVD Movie Factory. Bardzo dobre rezultaty. Teraz moja płytka DVd wyglada jak fabryczna. :)Tylko wydrukowac okładke, hologram i mozna sprzedawac hehe. :wink:
fidelio
Dodano
07.08.2004 23:23:15
Co do NeroVisionExpress to odradzam jak sama nazwa wskazuje robimy szybki film, czyli pracujemy na szablonach. Nie ma źadnej moźliwości zrobić coś niepowtarzalnego.
Ja polecam Pinnacle Studio. naprawdę genialny program. Szablony oczywiście są, całe mnóstwo, ale moźna teź zrobić swoje własne menu. Jesteś ograniczony w zasadzie tylko swoją inwencją twórczą. Fakt trzeba trochę posiedzieć aby załapać co i jak, ale za to później moźesz robić konkurencję Lucasowi.
Uleada nie znam więc się nie wypowiadam
jackow
Dodano
07.08.2004 17:09:41
Woyteg, polecam Ci przede wszytskim Ulead DVD Movie Factory – bardzo rozbudowany program. Polecam!
fidelio
Dodano
07.08.2004 07:31:38
http://pc.dva.pl/index.php?dzial=download&nr=2045
ale na jakiej zasadzie to dziala to nie bardzo wiem bo w kolejce nie chce mi sie czekac :roll:
Bobi
Dodano
02.08.2004 14:22:11
A teraz coś z zupełnie innej beczki: czy jest coś takiego do robienia menu dla filmów w DivX'ie nagrywanych na CD? Tak źeby chociaź dało się wrzucić jakiś obrazek (powiązany z filmem :D ), i źeby moźna było film wystartować i wyłączyć.
mars28
Dodano
02.08.2004 13:49:28
WOW jak szybko...dziekuje.
Uleadem jakims sie bawilem, niestety jak dla mnie jest za malo zaawansowany i nie daje za duzych mozliwosci.
Co do NeroVisionExpress nie mialem z nim jeszcze kontaktu, wiec juz za chwileczke, juz za momencik poszukam jakies wersji demo.
Dziekuje i czekam na wiecej ;)
woyteg
Dodano
31.07.2004 12:00:27
bawiłes sie moze Ulead DVD Workshop
Bobi
Dodano
31.07.2004 11:54:52
W Nero – Dokladnie NeroVisionExpress.
Latwy, przejrzysty, malo zajmuje i dla domowego uzyszkodnika doskonale wypelnia swoje zadanie :P
brtx
Dodano
31.07.2004 11:54:30
woyteg
Dodano:
31.07.2004 11:47:11
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1