Cos blokuje dostep do FTP !!!

Zaczn od poczatku :

Otoz testowalem sobie polaczenie PROXY uzywajac jednego z serwer w sieci zmianiaj w opcjach internetowych polaczenie no i od tego momentu nie moge sie polaczyc z zadnym serwerm FTP choc powrocilem do wczesnijszych ustawien ( nie mam nic wpisane w serwerach proxy itd. )... komunikaty: nie mozna nawiazac polaczenia.

Probowalem przez Total Commander i Cute FTP ... rozne serwery FTP. MAM XP ... aha moze to bedzie pomocne. Ten komp z XP laczy sie z netem przez SDI a do niego jest podlaczony komp z 98 i po tym jak uzylem PROXY ten 98 nie mogl nawiazac polaczenia z netem wogole ale jak na XP stworzylem ponownie nowe polaczenie to wszystko na 98 dzial ok w tym FTP ....

Czyli cos na tym XP musi byc nie tak ... ale po jakims czasie na XP nie moglem wogole polaczyc sie z netem... Wiec jeszcze raz zakladam nowe polaczenie – net na XP dziala , FTP na XP tez jest OK ... no ale widomo na 98 nie ma netu bo musze usodtepnic polaczenie.... i tak czynie.

I wtedy sywtuacja sie powtarza ... XP ma neta ale nie ma FTP ... 98 ma neta i FTP..

Czyli cos z tym XP choc dziwie sie dlaczego 98 moze laczyc sie z FTP a XP nie :(((

POMOZCIE !!!

Odpowiedzi: 3

EL NINO:
Problem byl juz opisywany dosc dawno w kilku miejscach. Przy zalaczonym udostepnianiu (ICS) system "rezerwuje" dla tej uslugi porty na ktorych pracuje FTP i tym samym pojawia sie klopot. Jak dotad nie spotkalem jakiegos rozwiazania na stronie M$.

No ok ale wczesniej bylo wszytko ok ... przed tym jak bawilem sie proxy .. od tego sie wszytko zaczelo ze byly problemy z FTP ... az do utraty neta na 98 ... az w zlosci porobilem te formaty

No ale dzieki za odpowiedz bede szukal dalej
Dsad
Dodano
23.12.2004 01:16:30
Problem byl juz opisywany dosc dawno w kilku miejscach. Przy zalaczonym udostepnianiu (ICS) system "rezerwuje" dla tej uslugi porty na ktorych pracuje FTP i tym samym pojawia sie klopot. Jak dotad nie spotkalem jakiegos rozwiazania na stronie M$.
EL NINO
Dodano
23.12.2004 00:49:15
Rece opadaja

Zrobiem formaty na 2 kompach ... siec dzial ok

Tylko nadal na XP nie mam dostepu do FTP

Dlaczego sie tak dzije ze na 98 jest a tu nie ma skoro 98 laczy sie przez XP ???

PLEASE HELP ME :!: :!: :!:
Dsad
Dodano
23.12.2004 00:04:41
Dsad
Dodano:
17.12.2004 16:06:01
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1