Coś bardziej EXTREMALNEGO...help!

Hello !
Mam problem i to taki juź powaźniejszy (tak mi sie wydaje)
Więc mam nowy sprzęt sam go złoźyłem (ATHLON XP 2200+,Radek 9200,Płyta Giga–Byte,256 ram 400)
No i problem jest taki źe mój WIN XP raz odpala a raz nie ! :x :shock:

Sytuacja tak wygląda źe przy odpaleniu kompa jest te całe "PCI DEVICES LISTING" i pojawia sie ta cała taka tabelka ...u kaźdego tak jest ...
i pojawia mi sie:
"BUILDING DMI POOL.......success
Veryfying DMI POOL Data.....success"
i w tym momencie – cisza,nic sie nie dzieje potem biore restarta i win xp sie odpala ...i tak zawsze mam.NIe wiem czy to wina Ramów,dysku ,moźe biosu...prosze pomóźcie :!: :!: :?

Odpowiedzi: 5

W tym przypadku Dual BIOS się nie przyda, jego zastosowanie jest inne, kości RAM sprawdzisz takimi aplikacjami jak MemTest86, DocMemory.

BTW, co juź robiłeś aby wyeliminować problem :?:
McScr@by
Dodano
08.05.2004 16:05:32
Bo mam płyte główno Giga byte z DUAL BIOSEM..(moźe to coś pomoźe). I jeszcze pytanko Jak moge sprawdzić czy ramy są uszkodzone...Są jakieś dobre programy na takie rzeczy ?
Anonymous
Dodano
08.05.2004 14:59:47
hmm... jesdyne co mi przychodzi na myśl to uszkodzone kości ramu lub padnięty dysk twardy... sprawdź czy z innymi ramami tesh tak będziesz miał :roll:
PgX
Dodano
07.05.2004 18:04:28
Przedewszystkim ustaw standartowe ustawienia BIOS`u, spróbuj teź na ustawieniach Safe BIOS.
Sprawdz w trybie awaryjnym,
Spróbuj na innych sterownikach do Karty graficznej,
Zaktualizuj sterowniki do MOBO.

Zabacz takźe tutaj :

:arrow: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;318023
McScr@by
Dodano
07.05.2004 16:05:29
I THINK THAT YOUR PROBLEM IS AROUND CPU.IF YOU MADE A OVECLOCKING PLEASE MAKE A DEFAULT SETTINGS.
DREAM IS A MOST IPORTANTT THEN THINK....
Anonymous
Dodano
07.05.2004 15:12:05
Anonymous
Dodano:
07.05.2004 14:29:59
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1