convert to... usunięcie wpisu w rejestrze
Witajcie Internauci !
Zainstalowałem program Videozilla i po krótkich oględzinach stwierdziłem źe muszę go odintalować,zrobiłem to ale w menu kontekstowym p.k.m pozostał wpis "Convert to..." .Przeszukałem forum ale nie mogę nic znaleźć na ten temat,moźektoś mi doradzi jak go usunąć.
Jeźeli taki temat był to z góry przepraszam za zaśmiecanie forum,ale Ja go nie mogę odszukać.
Edit:
Dzięki Stary, pomogło.
Myślałem źe umiem duźo ale widzę źe przy tobie jestem "mały pikuś",w źyciu bym na to nie wpadł,jeszcze raz dziękuję.W niczym mi ten wpis nie przeszkadzał ale taka juź jestem "menda upierdliwa".Przyda mi się ta informacja na przyszłość.
Pozdrawiam.
Zainstalowałem program Videozilla i po krótkich oględzinach stwierdziłem źe muszę go odintalować,zrobiłem to ale w menu kontekstowym p.k.m pozostał wpis "Convert to..." .Przeszukałem forum ale nie mogę nic znaleźć na ten temat,moźektoś mi doradzi jak go usunąć.
Jeźeli taki temat był to z góry przepraszam za zaśmiecanie forum,ale Ja go nie mogę odszukać.
Edit:
Dzięki Stary, pomogło.
Myślałem źe umiem duźo ale widzę źe przy tobie jestem "mały pikuś",w źyciu bym na to nie wpadł,jeszcze raz dziękuję.W niczym mi ten wpis nie przeszkadzał ale taka juź jestem "menda upierdliwa".Przyda mi się ta informacja na przyszłość.
Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 4
Jak widać temat skończony, ale korzystając z okazji chciałbym dodać jedynie, źe IMO wpisy równoczesnie mogą znajdowac się w HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\...\ContextMenuHandlers
Czytaj kolego posty. Wszak:
k@@cor:...Edit:
Dzięki Stary, pomogło....
k@@cor:Witajcie Internauci !
Zainstalowałem program Videozilla i po krótkich oględzinach stwierdziłem źe muszę go odintalować,zrobiłem to ale w menu kontekstowym p.k.m pozostał wpis "Convert to..." .
HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\ContextMenuHandlers
HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shellex\ContextMenuHandlers
HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shellex\ColumnHandlers
Witamy, wejścia w context menu moźesz się pozbyć ręcznie albo przy pomocy sprytnego narzędzia ShellExView
Wyrejestruj bibliotekę, w uruchom: regsvr32 –u shctxex.dll
W rejestrze usuń klucze: HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\ContextMenuHandlers\Custom shell context menu extension oraz HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Directory\shellex\ContextMenuHandlers\Custom shell context menu extension
Poza tym przeszukaj rejest na obecność następujących wyraźeń: {7A4097B2–6022–4670–995F–DA363EBF947F}, shctxex, Custom shell context menu extension
Wyrejestruj bibliotekę, w uruchom: regsvr32 –u shctxex.dll
W rejestrze usuń klucze: HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\ContextMenuHandlers\Custom shell context menu extension oraz HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Directory\shellex\ContextMenuHandlers\Custom shell context menu extension
Poza tym przeszukaj rejest na obecność następujących wyraźeń: {7A4097B2–6022–4670–995F–DA363EBF947F}, shctxex, Custom shell context menu extension
Strona 1 / 1