Connection timedout
Nie moge grac w gry przez internet. Za kazdym razem jak chce sie polaczyc z jakims serwerem to wyskakuje mi komunikat "connection timed out". Moze sa jakies ustawienia dzieki ktorym mozna to badziewie wylaczyc.
Prosze o pomoc. Z gory wielkie dzieki
Prosze o pomoc. Z gory wielkie dzieki
Odpowiedzi: 11
rozumieć źe polska jenzyk tródna mofa, ale sorki , nie kumam o co Ci chodzi, pisz jak moźesz jaśniej :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:piotreklord:neo340
A jak stronka jest na wolnym serwerze??? Nie pomyślałeś o tym. Ja czasami mam tak źe na czymś mi zaleźy a tu ZoNk i czas...blablabla A nie wiem jak to wmozilli ustawić, a IE nie uźywam i juź!
Te zmiany o ktorych pisze piotrek dotycza tylko zwiekszenia ilosci polaczen w samym IE i nie maja zwiazku z problemem.
wiesz co > lepiej nie kombinuj
ie = internet (tak skrótowo napisałem)
Ja teź nie mam tego klucza , ale myślałem ,źe to dlatego ,źe nieuźywałem i expl od lat. A ten sposób był opisany w chipie , dlatego ci go podałem . Jak się na tym nie znasz to lepiej nie dopisuj źadnych kluczy. W cHipie chyba walneli gafe i moźe to do W98 :roll: .
Chciałem pomóc .
ie = internet (tak skrótowo napisałem)
Ja teź nie mam tego klucza , ale myślałem ,źe to dlatego ,źe nieuźywałem i expl od lat. A ten sposób był opisany w chipie , dlatego ci go podałem . Jak się na tym nie znasz to lepiej nie dopisuj źadnych kluczy. W cHipie chyba walneli gafe i moźe to do W98 :roll: .
Chciałem pomóc .
Szukam w regedit :
HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/
i wlasnie tu nie mam "ie settings" mam "internet settings" ale tam tych kluczy nie widze. Pewnie to by pomoglo. A moze wpisac samemu ten klucz? zobacze jak sie uda to napisze
HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/
i wlasnie tu nie mam "ie settings" mam "internet settings" ale tam tych kluczy nie widze. Pewnie to by pomoglo. A moze wpisac samemu ten klucz? zobacze jak sie uda to napisze
Za nic nie moge znalezc tego klucza w rejestrze mozesz mi podac dokladniej gdzie to sie znajduje. Bardzo bym byl wdzieczny.
neo340
A jak stronka jest na wolnym serwerze??? Nie pomyślałeś o tym. Ja czasami mam tak źe na czymś mi zaleźy a tu ZoNk i czas...blablabla A nie wiem jak to wmozilli ustawić, a IE nie uźywam i juź!
wg mnie masz wolny net, u mnie jak mi cieniutko czasami chodzi to taki sam komunikat wyskakuje, a jak dobrze to szybko się łączy. :roll: :roll: :roll:
to nie wiem :roll:
p.s : jak ktoś coś wymyśli to moglby od razu powiedziec jak to samo do mozilli :D
Edit: A moźe źle szukasz??? ta ścieźka to tak skrótowo napisałem/wiesz???
p.s : jak ktoś coś wymyśli to moglby od razu powiedziec jak to samo do mozilli :D
Edit: A moźe źle szukasz??? ta ścieźka to tak skrótowo napisałem/wiesz???
Mam windows xp prof i nie moge znalezc tego klucza w rejestrze. Moze cos innego. Firewalla niemam. Mam neostrade i od czasu do czasu uda mi sie wejsc na jakis serwer i 5 min pograc. Przy zmianie planszy albo poprostu po ok 5 min wyskakuje mi connection timed out i nic zrobic nie moge. Nawet na tez sam serwer nie moge spowrotem wejsc. ????
w kluczu MaxConnectionsPerServer ustaw 8 później to samo w MaxConnectionsPer1_0Server.
Klucze znajdują się w HKUsoft|microsoft|windows|current ver|ie setting
Klucze znajdują się w HKUsoft|microsoft|windows|current ver|ie setting
A moźe firewall blokuje ? Lub nie ustawiłeś rodzaju połączenie . Powodów moźe byc duźo .
Strona 1 / 1