Command32.exe – Trojan.rbot
Poniewaz nie znalazłem nic na forum pytam..
Po przeskanowaniu skanerem on line z mks'a pokazuje, ze wykryto wirusa TROJAN.RBOT w pliku C:Windowssyystem32command32.exe. Nie mozna skasowac trojana, co najwyzej zmienic nazwe.
Od tygodnia mam internet w domu i krotko po zainstalowaniu łącza i przejzenia paruy stronek ten wirus sie pojawil. I rowniez nie mozna bylo go usunac. Wczoraj robilem reinstal. na swiezym sysytemie zapuscilem mks'a i nic nie wykryl. od wczoraj przejzałem dosłownie kilka stron ( z softem i jedno forum), nie sciagalem zadnej muzyki, i dzis skanujac juz wirusek byl. Dokładnie ten sam.
Poza tym co jakis czas wyskakuje komunikat z firewall'a (Sygate personal firewall):
An aplication named (file name command32.exe) has been blocked from accessing the network.
aha, inne antywiry nie wykrywaja tego trojana
Po przeskanowaniu skanerem on line z mks'a pokazuje, ze wykryto wirusa TROJAN.RBOT w pliku C:Windowssyystem32command32.exe. Nie mozna skasowac trojana, co najwyzej zmienic nazwe.
Od tygodnia mam internet w domu i krotko po zainstalowaniu łącza i przejzenia paruy stronek ten wirus sie pojawil. I rowniez nie mozna bylo go usunac. Wczoraj robilem reinstal. na swiezym sysytemie zapuscilem mks'a i nic nie wykryl. od wczoraj przejzałem dosłownie kilka stron ( z softem i jedno forum), nie sciagalem zadnej muzyki, i dzis skanujac juz wirusek byl. Dokładnie ten sam.
Poza tym co jakis czas wyskakuje komunikat z firewall'a (Sygate personal firewall):
An aplication named (file name command32.exe) has been blocked from accessing the network.
aha, inne antywiry nie wykrywaja tego trojana
Odpowiedzi: 6
nie nalezy tak robic chyba ze zapora jest kompatybilna z AV bo np w przypadku nortona i zonealarma nie sadze zebys byl w stanie cokolwiek zdzialac na komputerze (wiem z doswiadczenia)
ale ze mnie łoś :oops: nie, wszystkie antywiry mam na źądanie. W tle dziala tylko firewall
czy masz jakiegos antywirusa z wlaczonym monitorem ktory sprawdza na biezaco kompa :)
Bobi_robert:
Masz jakis AV z aktywnym monitorem? ?
mozesz jasniej?
Bobi_robert:
mozesz jasniej?
Bartuch:w pliku C:Windowssyystem32command32.exe. Nie mozna skasowac trojana, co najwyzej zmienic nazwe.
Zakoncz proces w tasku i dopiero potem usuwaj
Posprzataj po nim w RUN–ach w rejestrze
Strona 1 / 1