Colin McRae Rally 3
Mam taki problem ze samochod jest za bardzo czuly na skrety w lewo lub prawo a u kolegi chodzi normalnie nie wiem co jest grane pomocy please
Odpowiedzi: 7
Odp: –– Pawek jednak miales racjie z tym odpowietrzaniem kalwiatury ale jeszcze to nie jest to samo ale dzieki
Odp:SLSY3R –– chodzi o to ze ja nie mam polskiej wersji tylko sobie sciagnolem patcha ze jest po polsku ale to sie nie stalo po zainstalowaniu tego patcha tylko wczesniej tez tak bylo
Odp:Pawek –– ja sie nie wyzykam na klawiaturze przeciez wiem ze to nie zalezy od sily naciskania na klawisz
Odp:Pawek –– ja sie nie wyzykam na klawiaturze przeciez wiem ze to nie zalezy od sily naciskania na klawisz
Bartek Marach:Mam taki problem ze samochod jest za bardzo czuly na skrety w lewo lub prawo a u kolegi chodzi normalnie nie wiem co jest grane pomocy please
A moźe poprostu bardziej zuźywasz zawieszenie lub opony po prawej stronie i takie są skutki.
To jest błąd polskiej wersji Colina MCRae 3. Wszyscy mają ten błąd, mi np. po przejechaniu kilku odcinków samochód przestawał skręcać. Jedyny ratunek to zainstalowanie patcha do gry.
Jest taka opcja, tylko, źe dostępna jest jedynie dla kontrolerów innych niź klawiatura. Na klawiaturze nie ma moźliwości, aby skręcać mocniej albo słabiej. W końcu przecieź naciskasz klawisz, a do komputera przekazywana jest jedynie informacja, źe go nacisnąłeś i za tym idzie pewne działanie (np. skręcanie, ale nigdzie nie ma mowy o mocy skręcania). Tak np. bez sensu jest wyźywane sie na klawiaturze (wciskanie mocno klawiszy, bo czy naciskamy mocno czy słabo, to nie ma znaczenia). Jednak sprawdź czestorliwość powtarzania (w opjach klawiatury w panelu sterowania)
ja gram na klawiaturze a w colinie nie ma zadnej opcij do ustawiania czulosci
Domyślam się, źe nie grasz na klawiaturze. Więc spróbuj skonfigurować czułość kontrolera w opcjach Colina. Jeśli zmiany czułości nie pomogą w co wątpie spróbuj w ostateczności zmienić wszystkie opcje z digital na analog.
Strona 1 / 1