cofnięcie skojarzenia pliku z programem
Witam serdecznie,
dzis przez przypadek kliknalem na pulpicie ikonke skype'a. Denerwowalo mnie od jakiegos czasu, ze byla biala (jakby byl odinstalowany program - ale dzialal), wiec postanowilem ja ponownie przypisac do skypea. Problem tylko w tym, ze po zrobieniu tego kapnalem sie, ze przypisalem do skypea wszystkie pliki - skroty, bo na pulpicie byl to plik .lnk. Stalo sie tak, bo mialem zaznaczone "zawsze uzywaj wybranego programu ..."
Mam teraz bardzo powazny problem, bo w zasadzie wiekszosc ikonek w windowsie to przeciez skroty, a tym samym nic mi nie dziala. Nie wiem niestety jak to przywrocic, bowiem wchodzac w panel sterowania / programy domyslne / ustaw skojarzenia co prawda widze na liscie rozszerzenie .lnk, ale nie wiem, do czego je przypisac (po kliknieciu w "przegladaj"), zeby skroty ponownie otwieraly wlasciwe sobie programy.
Przywracanie systemu tej zmiany nie potrafi cofnac, tak samo jak odinstalowanie skype.
Czy ktokolwiek potrafi mi pomoc? To dla mnie bardzo wazne, bo ten komp potrzebny jest mi do pracy :(
Z gory dziekuje (zwlaszcza za szybka odpowiedz!)
Pozdrawiam
Tomek
Odpowiedzi: 0
Strona 0 / 0