Codename Panzers – powazny problem z uruchomieniem gry

Kupiłem sobie ostatnio Codename Panzers. Niestety spotkała mnie niemiła niespodzianka. Zainstalowałem grę i wlozylem płyte, po czym gra sprawdziła autentycznosc płyty (jakies dziwne zabezpieczenie). Autoryzacja zostaje dokonana pomyslnie. Wlacza sie filmik z gry, a potem ładuje sie menu. Tylko ze w chwili, gdy ma sie pokazac menu gra wyspuje sie do Windowsa i oznajmia błąd krytyczny, po ktorym nastepuje zamknięcie aplikacji.
Czy ktoś wie o co w tym chodzi?? Moze ktos mial podobny kłopot? :?:

Odpowiedzi: 14

Ok juz doiszedłem o co poszło. Chodziło o sterowniki do karty graficznej. Zainstalowałem najnowsze i gra śmiga. :)
fidelio
Dodano
14.06.2005 02:30:49
Ten sam czyli...? Moze przynajmniej screenem rzucisz.
Ad@$
Dodano
04.06.2005 21:32:10
No wiec tak.. Do pomocy jeszcze nie dzwoniłem. Ale sprawdziwłem te pliki o któryvch mowil paco_11. Niestety nawet gdy podmieniam plik exe na te pliki z tej strony nadal wyskakuje ten sam bład. :cry:
[/img]
fidelio
Dodano
04.06.2005 18:46:10
Jak to mowił jeden z gorszych ternerów naszej reprezentacji... Kasia, misiu, kasa..
PS. Jakby kto nie wiedział to mama na mysli janusza Wójcika. :idea:
fidelio
Dodano
03.06.2005 19:39:21
I kasa :mrgreen:
Damianos
Dodano
03.06.2005 17:16:51
Jednak wierze jakos jeszcze intuicyjnie w elementarną uczciwość. Moze dlatego ze nie naleze do najmłodszego pokolenia. Jestem z 1980 roku. Gdy byłem dzieckiem to się jeszce wierzyło w takie rzeczy jak uczciwosc. Eh... Ten świat schodzi na psy. .. :cry: A dzisaj liczy sie tylko skóra, fura i komóra. :cry:
fidelio
Dodano
03.06.2005 00:28:05
Gdzie ty szukasz uczciwości w dzisiejszym świecie?
Damianos
Dodano
02.06.2005 16:54:30
Patch 1.09 nie pomogl niestety. Sprobuje wykorzystac porade paco_11. A jak to tez nic nie da zadzwonie do pomocy technicznej.
Wkurza mnie to, ze robia takie zabezpieczenia i utrudniaja ludziom zycie. To ja kupuje oryginala, a nie pirata i takie kłopoty mam od razu.
Wkurzyłem się wczesniej na Half Life 2 i te cale zabezpieczenie Steamem i dlatego go nie kupiłem. Tego tez bym nie kupił, zebym wiedzial, ze jest tak zabezpieczone. Ale na okładce w ogole nawet takiej informacji nie bylo. To nieuczciwe.
fidelio
Dodano
02.06.2005 02:37:02
To najlepszym sposobem jest kupić gre i nie grać? Moim zdaniem taki bubel (jeśli to wina producenta) nie powinien wystąpić a uźytkownik nie jest tutaj niczemu winny. Oczywiście najpierw jak juź zasugerowaliście wyźej poszukałbym jakiegoś patcha lub opisu rozwiązania problemu ale jesli nie ma takiego czegoś to podmieniłbym plik i grał.
Pozdrawiam
Damian
Damianos
Dodano
31.05.2005 20:59:57
Owszem Rebe, prawda, ale nie dotyczy to gdy kupisz detalicznie np. w sklepie chocby EMPIK. Moze akurat w tej grze jest to wyjatek, ale nie sadze. Bo prawie dla kazdej gry producent takie zasady uzytkowania wprowadza, aby jak najmeniej/wclae nie zmieniac kodu jego programu.
W kafejkach nie bywam, ale w kazdym badz razie tam sa zbiorowe instalacje i podobnie jak masz licencje np. na 20 stanowisk chocby w pracy to mozesz uzyc tylko jednej plyty instalacyjnej np. windowsa albo udostepnic i386 i stamtad ssac u klientow itd. Ale ja nie o tym, bo to jest inny rodzaj licencji. Tutaj nie mozna grzebac w plikach i podmieniac chyba, ze producent wydaje patche poprawki itp. Zas uciekanie do podmieniania plikow exe nie jest wskazane, ani IMO dobrym sposobem na wybrniecie z problemow.
Ad@$
Dodano
31.05.2005 17:47:45
Ad@$ – nie do konca masz rację z tymi podmianami. Rozejrzyj się np. po jakich kawiarenkach i zobaczysz, źe tam korzysta się z jakich "no–cd" .
Jest to działanie cąłkowicie legalne – przy załoźeniu odpowiedniej ilości licencji itp.
Tak iwęc w wypadku spełnienia warunku legalnego posiadania gry pewne "modyfikacje" dotyczące sposobu jej uruchamiania nie musza być niczym zdroźnym.
Rebe
Dodano
31.05.2005 17:17:39
Podmienic plik .exe. Tia...oczywiscie. Calkiem legalne. Tak samo jak spolszczanie programu, ktory juz w wersji polskiej wyszedl tez jest legalne.
*** tam. Tam sa kopie obrazow plyt i takie tam inne wiec to JEST nielegalne IMHO.
Z reszta – oprocz tego, co rebe napisal – mozesz spojrzec tu. A takze sprawdz czy sama gra nie tworzy jakiegos pliku raportu ( z reguly w katalogu, w ktorym zainstalowales gre ).
Ad@$
Dodano
31.05.2005 16:11:35
Witam. Miałem ten sam problem. Moźesz zrobić tak:
http://www.gamecopyworld.com/ wejść na tą stronę, jest w pełni legalna gdyź oferuje pliki do robienia backup'ów, a nie źadne cracki. Tam musisz wybrać po lewej stronie któryś z mirrorów w europie, a potem znaleźć na stronie codename panzers (nie powinno sprawić to jakiegoś kłopotu), Teraz musisz wybrać plik do ściągnięcia, w zaleźności jaką maz wersje czy 1.0 czy 1.06, są tam oba pliki, co prawda pisze źe są dla wersji niemieckiej, ale działają teź z Polską. Podmienić plik exe i tyle. Pozdr
paco_11
Dodano
31.05.2005 10:11:14
A jak myslisz – czy podanie dokładnege treści tego "błedu krytycznego" i sprawdzenie w logach nie przyniosłoby większej szansy rozwiązania ?

Jest jeszcze mozliwości i taka, źem asz w systemie jakieś wirtualne napędy, a niektore zabezpieczenia polegają na niemoźliwości uruchomienia gry, gdy taki napęd zostanie wykryty – to tylko wskazowka, bo z Twoich danych niwiele wynika.

Przy okazji zaś – na stronie producenta/dystrybutora byłeś by sprawdzić czy problem nie jest znany i rozwiązany ?
Rebe
Dodano
31.05.2005 09:10:34
fidelio
Dodano:
30.05.2005 23:08:47
Komentarzy:
14
Strona 1 / 1