Codec
Witam!!
Mam taki oto problem. Otoz mam film w ktorym dzwiek jest prawidlowo a obraz jakby dwa razy zwolniony przez co nie da sie tego ogladac. Domyslam sie ze jakis kodek to rozwiaze ale jaki ??
Czekam na propozycje i pozdrawiam !
Mam taki oto problem. Otoz mam film w ktorym dzwiek jest prawidlowo a obraz jakby dwa razy zwolniony przez co nie da sie tego ogladac. Domyslam sie ze jakis kodek to rozwiaze ale jaki ??
Czekam na propozycje i pozdrawiam !
Odpowiedzi: 5
Odinstaluj stare kodeki i zainstaluj K–lite.
Miałem podobny problem kiedy obok Nimo zainstalowełem pakiet Ace.
K–lite jest idealne.
Miałem podobny problem kiedy obok Nimo zainstalowełem pakiet Ace.
K–lite jest idealne.
Co do procka to mam Celerona 700 wiec raczej nie...inne filmy elegancko mi chodza tylko ten jeden.
Zainstaluj FFshow (czy jakos tak) powinno pomoc.
Witam.
A moźe procesor za słaby? Czasem tak się objawia brak mocy obliczeniowej – niektóre odtwarzacze porzucają klatki i film skacze, zaś niektóre odtwarzają wszystkie tylko niemiłosiernie wolno, zaś dzwięk idzie wporządku. Miałem ostatnio Amelię tak zrzuconą źe szok i PII 266 teź juź nie dał rady... A na 400 poszedł bez problemów – i co waźne na obu kompach identyczne kodeki – Nimo.
To tyle – pozdrawiam.
A moźe procesor za słaby? Czasem tak się objawia brak mocy obliczeniowej – niektóre odtwarzacze porzucają klatki i film skacze, zaś niektóre odtwarzają wszystkie tylko niemiłosiernie wolno, zaś dzwięk idzie wporządku. Miałem ostatnio Amelię tak zrzuconą źe szok i PII 266 teź juź nie dał rady... A na 400 poszedł bez problemów – i co waźne na obu kompach identyczne kodeki – Nimo.
To tyle – pozdrawiam.
Cięzko powiedzieć. Moźe i jakiś kodek, jednak ja uwazam, źe po prostu film jest "skopany". najpepiej jak pójdziesz do kumpla i sprawdzisz u niego. Jeźeli u niego bedzie ok, to znaczy, źe kodek. Zapytaj się go wtedy jakie kodeki on wgrywał i wgraj te same, powinno pomóc :!:
Strona 1 / 1