Co zrobić źeby XP się szybko włączał?
Witam! Jak chyba kaźdy tu mam WinXP. Duźo grzebie w systemie i często musze go reinstalować. Zauwaźyłem pewną zaleźność... Mianowicie tuź po instalacji bootoje baaaardzo szybko. Wszystkie sterowniki i te starsze i nowsze nie wpływają zauwaźalnie na czas ładowania XP. No prawie wszystkie... Jak zainstaluje nowsze detonatory, to bootoje chyba z 2 minuty, a jak zainstaluje starsze to XP po prostu się wiesza co jakiś czas... Mieliście podobny problem? Proszę o pomoc... Z góry wielkie dzięki!
Odpowiedzi: 4
Próbowałem dziś... Instalowałem powoli Detonatory. Począwszy od 21.81... W końcu znalazłem takie, które w ogóle działały, ale XP sie od nowa długo odpala. Tak EL NINO przed instalacją kolejnych starsze wywaliłem kompletnie. I w końcu się wkurzyłem no i format d:/q zrobiłem... Dzięki za odpowiedzi.
Mozesz ta nowa teorie przyblizyc w jakis posob ? Chyba ze to co napisales przysnilo Ci sie dzisiaj w nocy :wink: .FAtman:Tak jest bo sterowniki muszą bys ustawione jak najblizek poczatku dysku
zyla, jesli jak zauwazyles, rzeczywiscie spowalnia po instalacji jakichs detonatorow, to szukaj do skutku takich, ktore beda odpowiednie. Jest tego chyba kilkanascie sztuk. Czy odinstalowujesz kazde przed zainstalowaniem nastepnych ?
witam. piszę tylko źeby cię pocieszyć źe nie jesteś sam ZYLA
pozdrawiam .
pozdrawiam .
Tak jest bo sterowniki muszą bys ustawione jak najblizek poczatku dysku moźesz uźyac programu "bOotVIS" czy cso w tym stylu. Albo nie wyłaczac kompa wtedy wszystko bedzie chodziło OK bez problemu przy uruchamianiu. :?
Strona 1 / 1