Co zrobić źeby XP się szybko włączał?

Witam! Jak chyba kaźdy tu mam WinXP. Duźo grzebie w systemie i często musze go reinstalować. Zauwaźyłem pewną zaleźność... Mianowicie tuź po instalacji bootoje baaaardzo szybko. Wszystkie sterowniki i te starsze i nowsze nie wpływają zauwaźalnie na czas ładowania XP. No prawie wszystkie... Jak zainstaluje nowsze detonatory, to bootoje chyba z 2 minuty, a jak zainstaluje starsze to XP po prostu się wiesza co jakiś czas... Mieliście podobny problem? Proszę o pomoc... Z góry wielkie dzięki!

Odpowiedzi: 4

Próbowałem dziś... Instalowałem powoli Detonatory. Począwszy od 21.81... W końcu znalazłem takie, które w ogóle działały, ale XP sie od nowa długo odpala. Tak EL NINO przed instalacją kolejnych starsze wywaliłem kompletnie. I w końcu się wkurzyłem no i format d:/q zrobiłem... Dzięki za odpowiedzi.
zyla
Dodano
07.11.2003 20:01:15
FAtman:
Tak jest bo sterowniki muszą bys ustawione jak najblizek poczatku dysku
Mozesz ta nowa teorie przyblizyc w jakis posob ? Chyba ze to co napisales przysnilo Ci sie dzisiaj w nocy :wink: .

zyla, jesli jak zauwazyles, rzeczywiscie spowalnia po instalacji jakichs detonatorow, to szukaj do skutku takich, ktore beda odpowiednie. Jest tego chyba kilkanascie sztuk. Czy odinstalowujesz kazde przed zainstalowaniem nastepnych ?
EL NINO
Dodano
07.11.2003 19:19:51
witam. piszę tylko źeby cię pocieszyć źe nie jesteś sam ZYLA
pozdrawiam .
kristof28
Dodano
07.11.2003 16:14:31
Tak jest bo sterowniki muszą bys ustawione jak najblizek poczatku dysku moźesz uźyac programu "bOotVIS" czy cso w tym stylu. Albo nie wyłaczac kompa wtedy wszystko bedzie chodziło OK bez problemu przy uruchamianiu. :?
FAtman
Dodano
07.11.2003 15:45:20
zyla
Dodano:
07.11.2003 12:54:21
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1