Co zrobić źeby się komp. automatycznie wyłączał w XP
HELP !!!! w WinXP komputer nie wyłącza się automatycznie czy jest to wina sprzętu, czy ustawień ? Mam płytę ASUSA P2B–F, GF2 MX 400, WinXP Pro, ATX,.porady które dotychczas pojawiły się na forum nie skutkują, moźe ktoś spotkał się z problemem w podobnej konfiguracji. Gdzie szukać pomocy ???
pozdrawiam.
pozdrawiam.
Odpowiedzi: 9
elo.
mam ten sam problem. Mam plyte glowna ASUS P2B, procek Pentium 2; 400 mH i 192 ramu. wlaczylem zaawansowane zarzadzanie energia i zmienilem wpis w rejestrze ale dlalej nic. hibernacje tez mam wylaczona. ja juz nie wiem co zrobic aby moj komp sam sie wylanczal
pomocy
mam ten sam problem. Mam plyte glowna ASUS P2B, procek Pentium 2; 400 mH i 192 ramu. wlaczylem zaawansowane zarzadzanie energia i zmienilem wpis w rejestrze ale dlalej nic. hibernacje tez mam wylaczona. ja juz nie wiem co zrobic aby moj komp sam sie wylanczal
pomocy
Problem tkwi w biose , trzeba zaznaczyć funkcje ACPI na enable, przynajmniej u mnie to poskutkowało
Ja poprostu włanczam hibernacje i problem z głowy.
próbowałem pogrzebać w rejestrze, ale ten wpis nie ma dword! Co zrobić w takim razie aby komp się wyłączał po zakończeniu XP?
Czesc.
Ja mialem podobne problemy i znalazlem rozwiazanie.
Nie zawsze pomaga samo wlaczenie zaawansowanego zarzadzania energia.
Nalezy troszeczke "pogrzebac" w rejestrez, ale mysle ze to nic strasznego:–)
I tak:
W rejestrze zmienić (dodać) wpis (regedit.exe):
[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon]
"PowerdownAfterShutdown" = 1 (typ DWORD)
Jezeli to nie zadziala trzeba (mozna) sprobowac Zaktualizować BIOS i włączyć funkcję 'ACPI Support' (jeśli jest dostępna).
Mam nadzieje ze Wam to pomoze.
Pozdrawiam. Mariusz.
Ja mialem podobne problemy i znalazlem rozwiazanie.
Nie zawsze pomaga samo wlaczenie zaawansowanego zarzadzania energia.
Nalezy troszeczke "pogrzebac" w rejestrez, ale mysle ze to nic strasznego:–)
I tak:
W rejestrze zmienić (dodać) wpis (regedit.exe):
[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon]
"PowerdownAfterShutdown" = 1 (typ DWORD)
Jezeli to nie zadziala trzeba (mozna) sprobowac Zaktualizować BIOS i włączyć funkcję 'ACPI Support' (jeśli jest dostępna).
Mam nadzieje ze Wam to pomoze.
Pozdrawiam. Mariusz.
JA mam podobny problem, ale komp przestaje odpowiadać po włączeniu opcji APM.
dobra dobra jak wlaczam APM to mi sie przy wylaczaniu komp restertuje :| i co teraz mam zrobic???? prosze o pomoc
Trzeba w panelu sterowania wejść do "Opcjie Zasilania" tam w zakładkę "Zaawansowane Zarządzanie Energią (APM)" i zaznaczyć pole przy "włącz obsługę zaawansowanego Zarządzania Energią". i to wszystko
Teź miałem ten problem ale rozwiązanie jest proste. Na pulpicie kliknij prawym przyciskiem myszy i wybieź właściwości, później wygaszacz ekranu i zasilanie. Tam tźeba włonczyć zawansowaną funkcje coś tam (nie pamietam jaką).
Strona 1 / 1