Co zrobić z niewysyłalna wiadomością - Outlook 2003 ?

Z poczty outlook 2003 chciałem wysłać wiadomość zawierającą 5 plików tif w sumie 72 MB i już drugi dzień jest wysyłana ta wiadomość, niestety teraz nie mogę jej już ani anulować ani usunąć. Przy próbie zamknięcia programu outlook pokazuje się komunikat iż wiadomość jest w trakcie wysyłania. Czy można się jakoś pozbyć tej wiadomości ze skrzynki nadawczej

Odpowiedzi: 6

Proste - zwłaszcza, że o anulowaniu wszystkich zadań pisałem w pierwszym moim poście w tym temacie ;)
Żółty
Dodano
22.01.2011 17:23:33
Nie stety żadna z tych podpowiedzi nie przyniosła rezultatu, a mimo to po kilku dniach udało mi się wywalić tą za dużą wiadomość ze skrzynki nadawczej.Być może komuś pomogę a zrobiłem to tak w outlooku 2003 kliknąłem na zakładkę widok zaznaczyłem pasek stanu który pokazał się pod oknem outlooka tam podczas wysyłania wiadomości prawym przyciskiem myszy pokazuje się okno wyślij/odbierz i Anuluj, wysyłanie zostaje anulowane po czy usówa się wiadomość ze skrzynki nadawczej. Bardzo proste Prawda?
eugsiw
Dodano
22.01.2011 16:39:06
  • XanTyp 22.01.2011 17:30:49

[quote=eugsiw]po czy us[color=red][b]ó[/b][/color]wa się wiadomość ze skrzynki nadawczej. Bardzo proste Prawda?[/quote]Tja, bardzo. Zastanawiam mnie tylko, na co liczyłeś, usiłując wysłać kloca o wadze 72 mega, gdzie żaden pocztowy serwer nie obsługuje przesyłek większych niż... 10 czy 20MB?

A menu plik i zaznaczyć "praca w trybie offline" ? Restart Outlooka i sprawdzenie czy da się usunąc ? A może menu Narzędzia -> opcje -> ustawienia poczty -> odznaczyc "wyślij natychmiast po połaczeniu" - restart Outlooka i sprawdzenie ?
Żółty
Dodano
16.01.2011 22:32:10
Kłopot w tym że po odłączeniu od neta nie pokazuje się żadny komunikat, jedynie przy probie otwarcia wiadomości jest komunikat że nie można otworzyć gdyż outlook już rozpoczął transmisję wiadomości i przy próbie zamknięcia outlooka jest komunikat z zapytaniem czy chcę zamknąć program ponieważ outlook transmituje wiadomość. Po za tym nie ma żadnych komunikatów a w oknie postępu wysyłania wiadomości nie ma nic. Nie reaguje na takie polecenia jak usuń czy anuluj.
eugsiw
Dodano
16.01.2011 22:22:00
[quote=eugsiw] 5 plików tif w sumie 72 MB [/quote] Całkiem nieźle :lol: Nic dziwnego, że się zatkał. IMO odłącz neta w czasie wysyłania i niech program sam wywali komunikat, a wtedy anuluj.
Ucho
Dodano
16.01.2011 21:28:46
A co się dzieje kiedy próbujesz usunąć ? Może cały czas jest podejmowana próba jej wysłania ? Jeżeli tak to może wystarczy anulować wszystkie zadania i dopiero wówczas usuwać ? Temat przeniosłem bo związek z XP jest iluzoryczny i delikatnie poprawiłem Ci temat żeby choć po częsci oddawał istote problemu.
Żółty
Dodano
16.01.2011 20:08:33
eugsiw
Dodano:
16.01.2011 19:52:17
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1