co zrobic gdy azureus zapycha lacze?
Azureus zapycha tak lacze ze strona startowa otwiera sie 5x dluzej a o downloadzie nie wspomne ze 100kbs na 10!!!!! podejrzewam ze java macza w tym palce.. ale co doalej? moze zmienic klijenta
Odpowiedzi: 20
w przypadku Azureusa nie ma potrzeby blokować łącze dodatkowymi programami, wystarczy konfiguracja w samym programie.
w przypadku Azureusa nie ma potrzeby blokować łącze dodatkowymi programami, wystarczy konfiguracja w samym programie.
Własnie ściagam Netlimiter.Dzieki za radę.
Tylko jak wszyscy będziemy ograniczać wysyłanie, to
długo wspólnota torrentowa nie pociągnie.Sami sobie zrobimy źle.Czy to się opłaca.Mądry polak po szkodzie.Ustawiłem właśnie samym programem Azureus
ściąganie 35–25–wysyłanie 25–20 tak narazie idzie
Pozdrawiam
Tylko jak wszyscy będziemy ograniczać wysyłanie, to
długo wspólnota torrentowa nie pociągnie.Sami sobie zrobimy źle.Czy to się opłaca.Mądry polak po szkodzie.Ustawiłem właśnie samym programem Azureus
ściąganie 35–25–wysyłanie 25–20 tak narazie idzie
Pozdrawiam
MiNos:ja do blokowania lacza uzywam NETLIMITERA jest super polecam, wysyl niby na 20kbs a tak naprawde pozwalam na 10 kbs :))
Tez uzywam programu NetLimiter :) bardzo dobry program. Mozna nim zmiejszyc szybkosc uploadu i downloadu bez zmiany ustawien w Azureusie.
ja do blokowania lacza uzywam NETLIMITERA jest super polecam, wysyl niby na 20kbs a tak naprawde pozwalam na 10 kbs :))
Dzieki
Mam jeszcze prośbę jakie okienko w azureusie jest odpowiedzialne za upload.Powiedzieli mi w Chello ,
źe łącze upload mam ustawione na maximum.
Jak zmiejszyć i gzie ilość wysyłanych plikow
Nie chciałem być chytry .ale bez przesady
Pozdrawiam
Mam jeszcze prośbę jakie okienko w azureusie jest odpowiedzialne za upload.Powiedzieli mi w Chello ,
źe łącze upload mam ustawione na maximum.
Jak zmiejszyć i gzie ilość wysyłanych plikow
Nie chciałem być chytry .ale bez przesady
Pozdrawiam
kliknij tools/konfiguracja/transfer i:
Max prędkość wysyłania wstaw np.10–15 (przy takim łączu spokojnie moźesz)
Domyślna max ilość połączeń wychodzących na torrent wstaw np.6
powinno poskutkować
Max prędkość wysyłania wstaw np.10–15 (przy takim łączu spokojnie moźesz)
Domyślna max ilość połączeń wychodzących na torrent wstaw np.6
powinno poskutkować
Dzieki.Tak mam ustawione.Jeszcze jedno dlaczego w azureusie na dole seeding rank pozycje są szare i nie mogą odemnie ściągac a ja chce udostępniać innym.
Moźe coś trzeba jeszcze ustawić albo coś z ściezkami do katalogów narozrabiałem.Ale tam gdzie zapisuję
z tamtąd teź powinni pobierać.Co to oznacza
Tracker: Scrape Error:java.net.socketException:connection reset
i to:offline connectexception:connection refused:connect
I to:Brought to you by Appleguru
Pozdrawiam
Moźe coś trzeba jeszcze ustawić albo coś z ściezkami do katalogów narozrabiałem.Ale tam gdzie zapisuję
z tamtąd teź powinni pobierać.Co to oznacza
Tracker: Scrape Error:java.net.socketException:connection reset
i to:offline connectexception:connection refused:connect
I to:Brought to you by Appleguru
Pozdrawiam
Pomiń kreator konfiguracji. Wejdź na:
tools –> konfiguracja –> transfer i....
druga pozycja od góry "KB/s global max downoload speed" wstaw warość 0 (wartość 0, oznacza ściaganie bez ograniczenia).
tools –> konfiguracja –> transfer i....
druga pozycja od góry "KB/s global max downoload speed" wstaw warość 0 (wartość 0, oznacza ściaganie bez ograniczenia).
Dzieki za stronę
Myślę źe i tak metoda prób i błędów jest chyba najlepsza.W kreatorze konfiguracja ustawia się łącze
na stałe jest 384/kbps gdy chcę zmienić na 256
to po zamknięciu kreatora wchodzę jeszcze raz i znów jest 384/kbps.Jak w Azureusie trzeba zrobić aby na stałe moźna ustawiać róźne rodzaje łącz.
Pozdrawiam
Myślę źe i tak metoda prób i błędów jest chyba najlepsza.W kreatorze konfiguracja ustawia się łącze
na stałe jest 384/kbps gdy chcę zmienić na 256
to po zamknięciu kreatora wchodzę jeszcze raz i znów jest 384/kbps.Jak w Azureusie trzeba zrobić aby na stałe moźna ustawiać róźne rodzaje łącz.
Pozdrawiam
Moźe to Ci pomoźe, tu masz instrukcje jak skonfigurować torennta:
http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=4630&st=0entry20923
pozdrawiam
http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=4630&st=0entry20923
pozdrawiam
Dzieki
Sprawdzałem przepustowość łączy wynik (ale się nie znam) chello
Speedtest
0% .... 10% .... 20% .... 30% .... 40% .... 50% .... 60% .... 70% .... 80% .... 90% ....100%
––> Dateigrsse: 1000 KByte
62.179.8.135
bertragungsdauer: 20 sec.
Bandbreite: ~400 Kbit/s
Wiem źe szybkość zalezy od konfiguracji zmieniłem
port z 6881 na 6890 i w momentach szybkość skoczyla do 20kb/s.Poprostu nie wiem jak ustawiać te trackery–speedy–torrenty–kolejkowanie itd.
Pozdrawiam
Sprawdzałem przepustowość łączy wynik (ale się nie znam) chello
Speedtest
0% .... 10% .... 20% .... 30% .... 40% .... 50% .... 60% .... 70% .... 80% .... 90% ....100%
––> Dateigrsse: 1000 KByte
62.179.8.135
bertragungsdauer: 20 sec.
Bandbreite: ~400 Kbit/s
Wiem źe szybkość zalezy od konfiguracji zmieniłem
port z 6881 na 6890 i w momentach szybkość skoczyla do 20kb/s.Poprostu nie wiem jak ustawiać te trackery–speedy–torrenty–kolejkowanie itd.
Pozdrawiam
Serwice Pack 2 ogranicza ilość połączeń po to aby uniknąć szybkiemu rozprzestrzenianiu się wirusów i robali. Dlatego domyślnie zostało nałoźone ograniczenia do 10 połączeń jednocześnie. Niestety ma to swoje plusy i minusy, np. niektóre aplikacje do wymiany plików p2p nie mogą zwiększyć swojej prędkości gdy maksymalna liczba połączeń jest zbyt niska.
Krótko mówiąc patch ten zwiększa liczbę połączeń, ale wybór naleźy do ciebie. Na pewno z tego powodu nie rozwalisz systemu.
Moźesz teź uźyć programu xp–Antispy wtedy sam będziesz mógł zwiększać lub zmniejszać liczbę połączeń.
Krótko mówiąc patch ten zwiększa liczbę połączeń, ale wybór naleźy do ciebie. Na pewno z tego powodu nie rozwalisz systemu.
Moźesz teź uźyć programu xp–Antispy wtedy sam będziesz mógł zwiększać lub zmniejszać liczbę połączeń.
Dzieki.Czy mogę cos zrobić źle wgrywając tego
Patcha.Bo dopiero co robiłem system
Pozdrawiam
Patcha.Bo dopiero co robiłem system
Pozdrawiam
Amator:WinXP + SP2....Szybkość 2–6 kb/s
jeśli jeszcze nie wgrałeś patcha do SP2 na ilość połączeń TCP to spróbuj to: http://www.centrumxp.pl/forum/download.php?id=1976
pozdrawiam
WinXP + SP2 Mój komputer to Pentium 4 2,8 Asus P4P800se 512 ram creative sb audigy karta aver tv 303
Radeon 9600 PRO
Sterowniki (najnowsze–Chyba)
1.MAXTOR 6L040J2 40
2.ST3120026As 120
3.ST340014A 40
4.HL–DT–ST CD–RW GCE–8525B
5.SONY DVD–ROM DDU1621
6.Logitech–compatible Mouse PS/2
7.FLATRON 774FT
Szybkość 2–6 kb/s
Nowa jawa sun
Pozdrawiam
Radeon 9600 PRO
Sterowniki (najnowsze–Chyba)
1.MAXTOR 6L040J2 40
2.ST3120026As 120
3.ST340014A 40
4.HL–DT–ST CD–RW GCE–8525B
5.SONY DVD–ROM DDU1621
6.Logitech–compatible Mouse PS/2
7.FLATRON 774FT
Szybkość 2–6 kb/s
Nowa jawa sun
Pozdrawiam
jaki masz system i jaką prędkość uzyskujesz na Azurusie
MAM:port 6881 Łącze Chello 768/128 (mają zmienić na 1.5) połączeń TCP–nie wiem o co chodzi
Cierpliwość–nie mam za duźo.Wiedzy teź
Pozdrawiam
Cierpliwość–nie mam za duźo.Wiedzy teź
Pozdrawiam
Nie ma złotego środka. Dla mnie najlepszy jest port 6881 co nie znaczy, źe ty będziesz miał ten sam.
Po drugie wszystko zaleźy od popularności danego pliku, który ściagasz, od ilości seedów.
No i co najwaźniejsze od rodzaju łącza, jakie masz (nie wspomne źe masz zmienioną ilość połączeń TCP, jaką narzuca SP2)
I co najwaźniejsze CIERPLIWOŚĆ
Po drugie wszystko zaleźy od popularności danego pliku, który ściagasz, od ilości seedów.
No i co najwaźniejsze od rodzaju łącza, jakie masz (nie wspomne źe masz zmienioną ilość połączeń TCP, jaką narzuca SP2)
I co najwaźniejsze CIERPLIWOŚĆ
To ja wiem, ale chodzi mi które zakladki pomagają
w lepszech ustawieniach
Pozdrawiam
w lepszech ustawieniach
Pozdrawiam