co zrobić by usprawnić win xp i komputer

mam trochę kłopotów ciągle wyskakuje jakiś raport błędów i wyłącza mi komputer , pamięć nie działa tak szybko jak by mogła , czym sprawdzić komputer i w aida 32 mam komunikat ze poprawność DMI nie jest pewna. Dodatkowo nie wiem jak zrodić abgred biosu i czy moźna podłączyć gęstą taśmę do starszego gniazda ?

Odpowiedzi: 5

suriel_k:
Co to znaczy ? Gdy Aida 32 wyświetla źe pewność danych DMI nie jest pewna co to jest DMI ? Jak to poprawić ?

zignoruj tę informację – to wiadomość od programu, która pokazuje się chyba zawsze przy tych danych i tyle ( nie iwdziałem zestawu bez niej ). Takie "nie jestem pewien, bo ..nie".
Rebe
Dodano
17.01.2006 12:41:58
Co to znaczy ? Gdy Aida 32 wyświetla źe pewność danych DMI nie jest pewna co to jest DMI ? Jak to poprawić ?
suriel_k
Dodano
17.01.2006 12:33:28
suriel_k:
płyta ASUS TUV 4X
Ram 512 Mb 133 mhz
procesor intel pentium III E 1G
bios z 2002 r

idealnie mi to pasuje do tego co ja mialem –– a mianowicie przelamania w pamieci !!

zron MemTest86 –– no i moze przedstaw logi z tych raportow !!! moze to tylko jeden progam tobie generuje blad –– godzej jak to rozne programy ( mi np bledy gnerowalo emule , gg , IE , Mozilla ) . czasem komp chodzil caly dzien i mial tylko jeden restart ( co najwyzej 2–3 razy pojawil sie raport ) –– a nastepnego dnia mozilla padal zaraz po uruchomieniu programu i tak przy akzdym odpaleniu .

mialem tez tai przypadek ze w Delphi pisalem porogram kompiuje i okazuje sie ze jest blad w porgramie (Zrodle ) , poprawiam blad , kompiluje i znowu w tym samym miejscu blad ( liteorwka w slowie , zamiast b bylo p ) , popraiwma blad , przewijam strone w gore , przewijam w dol i znowu widze ten blad . wiec nie bylo co robic jak tylko obnizyc czestotliwos taktowania pamieci ( a tym samym i procka , bo to byl P2 ) .
jak obnizylem czestotliwosc pamieci z 100 Mzh na 66 to przez kolejne pol roku win xp na tym smym kompie ani razu sie nie zawiesil , raportowanie tez juz bylo spowodowane ewidenymi bledami programow .
webmajsterek
Dodano
16.01.2006 20:49:26
płyta ASUS TUV 4X
Ram 512 Mb 133 mhz
procesor intel pentium III E 1G
bios z 2002 r
suriel_k
Dodano
16.01.2006 18:50:46
moze wiecej danych technicznych??
jaki model plyty itp.