Co z tym zrobic??????
Hejka!Mam wielki problem. Po modernizacji kompa nie moge zainstalowac xp.Po starcie z CD pokazuje sie czarny ekran i instalator sprawdza konfiguracje komputera... A dalej juz nic.Nie wiem co z tym fantem zrobic.Pomozcie bo nie mam pomysłu.Poprzednio instalował sie bez problemów.Z poziomu 98 tez nie idzie.
Odpowiedzi: 11
Zgadzam sie z kolegami, którzy piszą o niewłaściwej współpracy płyty. Te informacje, częściowo acz niechętnie, są potwierdzane przez producentów Linuxa.
cerber1978:Najlepszym rozwiązaniem jest zmiana BIOS'u na nowszego. Spotkałem się kilka razy z takim problemem i po takim zabiegu wszystko przechodziło bez nieczego. XP instalował się bez problemów. Proponuję zacząć od takiego zabiegu.
Ja bym proponował (pomogło)co nie znaczy źe w tym przypadku musi
spubój przed przekładaniem karty ..
Spróbować w biosie przestawić na obcję
safe mode (bespieczne uruchamianie)
POzdrawiam
Miałem coś podobnego i zapuściłem najpierw instalkę Win2k i przerwałem ją po skopiowaniu plików systemowych na partycję C. Później instalka XP poszła dalej.
Jak mnie się zawieszał, to nie przekładałem kart tylko włączałem od nowa instalacje. Za kilkadziesiątym razem udało się zainstalować :) . Ale to raczej dla cierpliwych :) .
Najlepszym rozwiązaniem jest zmiana BIOS'u na nowszego. Spotkałem się kilka razy z takim problemem i po takim zabiegu wszystko przechodziło bez nieczego. XP instalował się bez problemów. Proponuję zacząć od takiego zabiegu.
Najlepszym rozwiązaniem jest zmiana BIOS'u na nowszego. Spotkałem się kilka razy z takim problemem i po takim zabiegu wszystko przechodziło bez nieczego. XP instalował się bez problemów. Proponuję zacząć od takiego zabiegu.
jet_sys ms rację, ja tak samo jak tumi teź miałem taką przygodę i to z dwoma kartami. Ale wina leźy po stronie płyty głównej, Bo na innej płycie z tą samą kartą na pokładzie instalka poszła bezproblemoo.
tez mialem to samo, wsac do PCI jakas zwykla grafike, zainstaluj XP i wroc do swojej wszystko bedzie dzialalo,pozdrawiam
Coź, poczekajmy.
jet_sys ––> to nie ma sensu powinno sie instalowac normalnie!!! :?:
bete ––> ale oczywiscie jak masz taka mozliwosc to sprobuj nigdy nie zaszkodzi!! moja rada zobacz czy na innej wersji instalki tez sie tak dzieje!!
bete ––> ale oczywiscie jak masz taka mozliwosc to sprobuj nigdy nie zaszkodzi!! moja rada zobacz czy na innej wersji instalki tez sie tak dzieje!!
Spróbuj wstawić zwykłą kartę graficzną, np. S3Trio. Jeśli przejdziesz pierwszą część instalacji, to gdy system będzie chciał restartu, wyłącz komp i wymień kartę na tę nową.
Strona 1 / 1