Co z tym zrobić? [Grupa Nail]
.EXE
Nasty running process. (.EXE)
Added as a result of the BLACKMAL VIRUS!
This is a nasty process! You should fix it and try to delete it manually!
F2 – REG:system.ini: Shell=Explorer.exe C:\WINDOWS\Nail.exe
Nasty This entry was classified from our visitors as bad.
Click on the stars and look at the comments from our visitors, to see, why the entry was classified in such a way.
Nasty running process. (.EXE)
Added as a result of the BLACKMAL VIRUS!
This is a nasty process! You should fix it and try to delete it manually!
F2 – REG:system.ini: Shell=Explorer.exe C:\WINDOWS\Nail.exe
Nasty This entry was classified from our visitors as bad.
Click on the stars and look at the comments from our visitors, to see, why the entry was classified in such a way.
Odpowiedzi: 4
To cała grupka, ściągnij i uruchom w awaryjnym Nailfix.cmd
Tego wpisu nie znalazlem w rejestrze a programu sysedit.exe nie moge urucomic bo wyskakuje info ze ten plik systemowy nie nadaje sie do uruchomienia aplikacji systemu ms–dos lub wmicrosoft windows
w menadzeze zadan nie ma mail.exe natomiast po recznym usunieciu pliku i restarcie kompa znow sie pojawia
dodatkowo mam problem z plikami:
DrPMon.exe
svcproc.exe
zkskwbx.exe
w menadzeze zadan nie ma mail.exe natomiast po recznym usunieciu pliku i restarcie kompa znow sie pojawia
dodatkowo mam problem z plikami:
DrPMon.exe
svcproc.exe
zkskwbx.exe
Otwórz Edytor rejestru i przejdź do klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon; sprawdź, jakie dane przyporządkowane są wartości Shell – usuń z niej ciąg C:\WINDOWS\Nail.exe, pozostawiając tylko odniesienie do Explorer.exe (jezeli nie znajdziesz takiego wpisu w rejestrze, uruchom sysedit.exe i sprawdź pod kątem obecności tegoź w okienku system.ini).
Sprawdź w Menedźerze zadań, czy Nail.exe jest uruchomiony; jeźeli tak, zakończ ten proces. Usuń następnie plik z dysku ręcznie.
Sprawdź w Menedźerze zadań, czy Nail.exe jest uruchomiony; jeźeli tak, zakończ ten proces. Usuń następnie plik z dysku ręcznie.
Wpisz sobie nail do wyszukiwarki forumowej i ustaw wyszukiwanie w tym dziale – jestem pewny, źe wskazówki jak to usunąć będą podane.
Strona 1 / 1