Co z tym RADIATOREM ????? Pentagram :–(

Witajcie mam DUZY PROBLEM Zmienilem wlasnie co chlodzenie mojego procesora ze zwyklego Spire aluminiowego radiatora wysluzonego ale naprawde bardzo dobrego jak teraz zauwazylem na Pentagram FreeZone Q–80AICu aluminiowo–miedziany i ku mojemu ZDZIWIENIU przy tym radiatorze mam wieksza temp. niz w tamtym??? co jest grane PRZECIEZ MIALO BY NA ODWRUT wczesniej przy starym chlodzeniu przy Athlonie 2000 XP(Thorton) podkreconym procesorze na 2600 Mhz a w rzeczywistosci na 2 Ghz mial max do 48–49 stopni a tu przy Pentagramie jak mi sie wydawlo lepszym i wogole mam az 47–48 przy taktowaniu procesora 1900 Mhz to az sie boje podkrecac procka na wiecej i wogole w Everescie pokazuje ze ma 3184–3250 RPM gdzie przy starym co wymienilem mialem 5950 co mam zrobic z tym moim super radiatorze za jakiego mialem go wczesniej bo przeciez To Pentagram duzy z dobrych przewodnikow a tu takie male obroty no i ta temp. da sie zwiekszyc predkosc jakos wiatraka w tym moi radiatorze POMOZCIE PROSZE CO ZROBIC

Odpowiedzi: 5

Zrobie jak mowicie wezme od nowa go zamontuje nasmaruje jakas dobra pasta i przykrece tylko terz nie za lekko bo slyszalem ze za mocno to moze radiator peknac zobacze
portobordo86
Dodano
28.03.2006 18:10:34
Pentagramy mają kiepski system mocowania, moźliwe źe radiator krzywo przylega do procesora.
spiderko
Dodano
28.03.2006 16:51:01
Nie wiem jak z pentagramem ja zmieniałem na AC Freezer
który ma na radiatorze juź paste , która musi sie troche "wgrzać'wiec na razie jest temperatura wyzsza o 2–3 stopnie ale nie o tyle co u ciebie.Kiedys zmieniałem paste i zle docisnąlem radiato imiałem dokładnie to samo
Dociśnij mocno radiator az usłyszysz lub poczujesz jak wskakuje i wtedy zobacz everestem.
marcin255
Dodano
28.03.2006 16:46:43
ja osobiscie sasm sie balem go montowac tak wie udalem sie do znajomego ktory ma sklep komputerowy i na codzien sklada komp. i bylem przy tym jak zakladal widzialem ze wziol go przeczyscil i troche wziol jakiejs pasty z tobki i rosmarowal ja po radiatorze i zamontowal to wszytsko a byla to tylko czarna ramka bo mam pod socket A moze za malo cham dal tej pasty jej dal ? Ale zeby az tacy wredni byli ludzie ku...... Brak mi sil i co ja mam teraz zrobic tylko chajs w bloto wywalilem
portobordo86
Dodano
28.03.2006 03:10:50
A takie podstawowe pytanie. Nalozyles jaka kolwiek paste termoprzewodzaca?
Wyczysciles procka ze starej przed tym zabiegiem? Radiator dobrze zamontowany?
mettal
Dodano
28.03.2006 02:48:51
portobordo86
Dodano:
28.03.2006 02:44:04
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1