Co z tym RADIATOREM ????? Pentagram :–(
Witajcie mam DUZY PROBLEM Zmienilem wlasnie co chlodzenie mojego procesora ze zwyklego Spire aluminiowego radiatora wysluzonego ale naprawde bardzo dobrego jak teraz zauwazylem na Pentagram FreeZone Q–80AICu aluminiowo–miedziany i ku mojemu ZDZIWIENIU przy tym radiatorze mam wieksza temp. niz w tamtym??? co jest grane PRZECIEZ MIALO BY NA ODWRUT wczesniej przy starym chlodzeniu przy Athlonie 2000 XP(Thorton) podkreconym procesorze na 2600 Mhz a w rzeczywistosci na 2 Ghz mial max do 48–49 stopni a tu przy Pentagramie jak mi sie wydawlo lepszym i wogole mam az 47–48 przy taktowaniu procesora 1900 Mhz to az sie boje podkrecac procka na wiecej i wogole w Everescie pokazuje ze ma 3184–3250 RPM gdzie przy starym co wymienilem mialem 5950 co mam zrobic z tym moim super radiatorze za jakiego mialem go wczesniej bo przeciez To Pentagram duzy z dobrych przewodnikow a tu takie male obroty no i ta temp. da sie zwiekszyc predkosc jakos wiatraka w tym moi radiatorze POMOZCIE PROSZE CO ZROBIC
Odpowiedzi: 5
Zrobie jak mowicie wezme od nowa go zamontuje nasmaruje jakas dobra pasta i przykrece tylko terz nie za lekko bo slyszalem ze za mocno to moze radiator peknac zobacze
Pentagramy mają kiepski system mocowania, moźliwe źe radiator krzywo przylega do procesora.
Nie wiem jak z pentagramem ja zmieniałem na AC Freezer
który ma na radiatorze juź paste , która musi sie troche "wgrzać'wiec na razie jest temperatura wyzsza o 2–3 stopnie ale nie o tyle co u ciebie.Kiedys zmieniałem paste i zle docisnąlem radiato imiałem dokładnie to samo
Dociśnij mocno radiator az usłyszysz lub poczujesz jak wskakuje i wtedy zobacz everestem.
który ma na radiatorze juź paste , która musi sie troche "wgrzać'wiec na razie jest temperatura wyzsza o 2–3 stopnie ale nie o tyle co u ciebie.Kiedys zmieniałem paste i zle docisnąlem radiato imiałem dokładnie to samo
Dociśnij mocno radiator az usłyszysz lub poczujesz jak wskakuje i wtedy zobacz everestem.
ja osobiscie sasm sie balem go montowac tak wie udalem sie do znajomego ktory ma sklep komputerowy i na codzien sklada komp. i bylem przy tym jak zakladal widzialem ze wziol go przeczyscil i troche wziol jakiejs pasty z tobki i rosmarowal ja po radiatorze i zamontowal to wszytsko a byla to tylko czarna ramka bo mam pod socket A moze za malo cham dal tej pasty jej dal ? Ale zeby az tacy wredni byli ludzie ku...... Brak mi sil i co ja mam teraz zrobic tylko chajs w bloto wywalilem
A takie podstawowe pytanie. Nalozyles jaka kolwiek paste termoprzewodzaca?
Wyczysciles procka ze starej przed tym zabiegiem? Radiator dobrze zamontowany?
Wyczysciles procka ze starej przed tym zabiegiem? Radiator dobrze zamontowany?
Strona 1 / 1