Co z tym Billym ???

Wchodzę sobie dzisiaj na forum i czytam źe ukazała się łatka krytyczna do XP niezaleźna od pięciu grudniowych łatek. Więc w te pędy robię windows update i co ......
Ano wchodzę na stronkę WU daję "wyszukaj aktualizacje krytyczne" – winda mieli i na koniec wywala błąd 0x80072EE2. Czytam więc notkę o wsparciu Run Time. Czytam ,niby rozumiem (bo napisane po polsku)ale nic nie rozumiem !.
O co biega , moźe bardziej wtajemniczeni mi to wytłumaczą. Czyźby skonczyło się dla nas uaktualnianie dziur za free ???.
Skąd teraz będziemy pobierać poprawki ???

Odpowiedzi: 8

tomery:
Panda mi nie blokuje połączenia.

tomery:
Wina była chyba w Pandzie

Widzisz ze nie opłaca sie strzelać :P

Czy ja rzeczywiscie pisze tak niezrozumiale ??
Nie wydaje mi sie
WU – Windows Update (skrot IMO znany)
kontrolka – chodzi o kontrolke ActiveX

Spoko wazne ze działa
Bobi
Dodano
19.12.2004 17:18:42
Bobi – juź poszło.
Wina była chyba w Pandzie.W jej firewallu alg.exe miałem ustawione na zapytaj. Przestawiłem na zawsze otwarte i chodzi. Nic innego nie ruszałem w zaporze Windows. Skorzystałem tylko z porady "czyszczenia pamięci DNS" cokolwiek to znaczy.
Tak na marginesie co to "kontrolka do WU" ???
A na przyszłośc mam prośbę do Ciebie i innych bardziej doświadczonych – piszcie normalnym językiem bo ci którzy pytają są najczęściej zieloni.
Dzięki za zainteresowanie.
tomery
Dodano
19.12.2004 17:14:35
Wiec wejdz do opcji zapory i zobacz czy nie ma tam reguły dla WU
Jesli bedzie to wywal i sprobuj sie ponownie polaczyc
Kontrolka do Windows Update pobrana ??
Bobi
Dodano
19.12.2004 16:57:25
Mam XP Prof + SP2 i Pande Platinum. Ale Panda mi nie blokuje połączenia.
tomery
Dodano
19.12.2004 16:26:17
Ze mną jak z dzieckiem. Moźna za rękę prowadzić. O ustawieniach zapory napisane b.enigmatycznie. Co w niej ustawić nadal nie wiem. gdzie ją aktualizować ??? gdzie czytać dołączoną dokumentację ???
tomery
Dodano
19.12.2004 15:33:47
Przeciez tam jest wszystko opisane (jak za reke prowadzac)
Probujesz wszystkiego na kolei
Mam "tlumaczyc z polskiego na nasze" ??
Bobi
Dodano
19.12.2004 15:27:21
Dzięki Bobi_robert.
Rzecz w tym, źe wczoraj lub przedwczoraj robiłem WU (sciągnąłem 5 poprawek) i zapora mi na to zezwoliła. Od tego czasu nic w niej nie zmieniałem a dzisiaj q–pa. Poniewaź nie jestem expertem to mam prośbę o łopatologiczne wytłumaczenie co mam w zaporze ustawić źebym mógł ściągnąć tę krytyczną porawkę.
Moj system to XP Prof + SP2.
Z góry dzięki.
tomery
Dodano
19.12.2004 15:23:28
Bobi
Dodano
19.12.2004 14:31:46
tomery
Dodano:
19.12.2004 14:18:33
Komentarzy: