co z ta vista??
Witam wszystkich kilka dni temu kupilem w anglii laptopa Fujitsu Siemens Amilo Li 1718 procesor core duo,pamiec 1024,ATI Mobility Radeon Xpress 200M (cokolwiek to znaczy).Pierwszy raz spotkalem sie z Vista i na samym poczatku zrobila na mnie wrazenie,jednak po kilku dniach mam juz jej serdecznie dosc.Nie moge zainstalowac ukochanego subedita mimo tego ze doszukalem sie roznych informacji na temat jakiegos patcha lub tez sterownikow do tego zeby poprawnie dzialal,innym problemem sa np gry zainstalowalem Star Wars KOTOR 2 jednak gra sie nie uruchamia(gra jest oryginalna).Poniewaz zaden ze mnie informatyk i nie mam pojecia co z czym sie ja.bardzo prosze kogos cierpliwego o podsuniecie mi paru wskazowek krok po kroku i o odpowiedzenie na kilka pytan.Przede wszystkim czy jak wyglada przeinstalowanie systemu z Visty na Xp czy jest z tym wiele zachodu i czy wiaza sie z tym jakies konsekwencje??rozmawialem z kolezka ktory podobno zna sie troszke na komputerach i stwierdzil ze wolalby sie nie podejmowac takiego przeinstalowania.w tym momencie nie mam juz pojecia co z tym zrobic:((( :mellow: z gory dziekuje wszystkim za pomoc
serdeczie pozdrawiam Dizel
Odpowiedzi: 2
Ja myślę poczekaj z tą reinstalacją,pod Vistę wydawane jest coraz to wiecej sterowników,po co wracac do przeszłosci,jest kilka opcji jak uruchamiac programy w zgodności z XP,jako administrator itd.itp.ale producenci programowania dają tzw."dupy"to oni powinni napisac oprogramowanie pod Viste! No i tak jest!Wiec spoko kolego napewno wszystko będzie działało tak jak powinno!
Z samym przeinstalowaniem nie powinno być problemów. Po prostu, bootujesz kompa z płyty XP i instalujesz. Problemy mogą zacząć sie dalej, ponieważ musisz sprawdzić czy producent wypuścił sterowniki pod XP dla poszczególnych komponentów Twojego notebooka.
Strona 1 / 1