Co z tą tabelką lub kontrolką?? (Sam już nie wiem)

Jest to moja pierwsza stronka w asp i nie kumam bo zrobiłem tabelke żeby ładnie porozmieszczać kontrolki. Stworzyłem własną kontrolkę (WebUserControl) jest to mini tabelka która zawiera 5 "ImageButton" ustawionych na wysokość 19px sama tabelka ma wysokość 30px. Jak przeciągam kontrolkę na docelową tabele to robi się wysokość 475px i niedarady tego zmniejszyć. Chciałbym żeby to miało 40px co najwyżej. To kod z kontrolki. Co jest nie tak bo ja już zgłupiałem?? [code]<%@ Control Language="C#" AutoEventWireup="true" CodeFile="WebUserControl.ascx.cs" Inherits="WebUserControl" %>
[/code]

Odpowiedzi: 1

Sprawa jest prosta. Zobacz w źródło strony twojej Web User Control oraz strony na którą wrzucasz kontrolkę. Popatrz na klasy css. Zapewne powtarzają się ich nazwy (.style1, .style2 ...). Problem tkwi w tym że musisz ustawić unikalne nazwy klas css. Po zaimportowaniu kontrolki na twoją stronę główną przykładowo .style1 w stronie głównej jest nadpisywany przez .style1 twojej kontrolki przez co strona główna np. rozjeżdża się lub kurczy. Pozamieniaj nazwy na unikalne (przynajmniej w ramach konfliktu) a potem już możesz formatować style, czyli wygląd twojej kontrolki i strony głównej. U mnie pomogło. pozdro
yarpen
Dodano
25.03.2008 23:40:53
LeonTHC
Dodano:
22.03.2008 16:23:19
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1