Co wybrac....? GeForce 6600 GT vs. GeForce 6800XT
Witam :)
A wiej jak w temacie mam dylemat co do kupna nowej karty graficznej obie karty są dobre lecz ciągle mysle ze GeForce 6600GT jest równie dobry jak 6800XT posiadam komputer Pentium 4 CPU 2.60GHz, 2.61GHz, 512MB RAM.
Typ złacza magistrali AGP x8 obie karty do niej pasują...doradzcie co wybrac.
Wolałbym 6600GT poniewarz jest troche tańsza a zarazem nie róźni się parametrami.
Wyraźcie swoje opinie na temat tych kart moze ma ktos jakąś strone z porównaniem tych kart...
Pozdrawiam :) (jeśli taki temat był to przepraszam ale musze sie spieszyć z kupnem puki nie wydalem kasy na inne rzeczy:) )
A wiej jak w temacie mam dylemat co do kupna nowej karty graficznej obie karty są dobre lecz ciągle mysle ze GeForce 6600GT jest równie dobry jak 6800XT posiadam komputer Pentium 4 CPU 2.60GHz, 2.61GHz, 512MB RAM.
Typ złacza magistrali AGP x8 obie karty do niej pasują...doradzcie co wybrac.
Wolałbym 6600GT poniewarz jest troche tańsza a zarazem nie róźni się parametrami.
Wyraźcie swoje opinie na temat tych kart moze ma ktos jakąś strone z porównaniem tych kart...
Pozdrawiam :) (jeśli taki temat był to przepraszam ale musze sie spieszyć z kupnem puki nie wydalem kasy na inne rzeczy:) )
Odpowiedzi: 13
W instrukcji obsługi płyty głównej.
moglby mi ktos powiedziec gdzie moge sprawdzic czy mam wejscie agp albo pci–e??
krzysiekp w jakiej rozdzielczosci grasz?
W karty celujesz dosc dobre, oczywiscie 6800XT jest troche wydajniejszy od 6600GT,moze napisz dokladnie jaka gotowka dysponujesz na zakup i poszukamy czzegos maksymalnie wydajnego w twoim przedziale cenowym.
W karty celujesz dosc dobre, oczywiscie 6800XT jest troche wydajniejszy od 6600GT,moze napisz dokladnie jaka gotowka dysponujesz na zakup i poszukamy czzegos maksymalnie wydajnego w twoim przedziale cenowym.
zresztą nie mogl bym miec tej karty 512mb bo to jest PCI–E a ja mam agp:)
no właśnie daje . Bo miałem wcześniej 256 mb i mi się niktóre gry przycianły a teraz jest spoko
krzysiekp – no to super.
Odpowiedz mi tylko na pytanie, co daje te 512MB w tej karcie. Bo napisze Ci szczerze ze kompletnie nic, w zupelnosci wystarczylo by 256MB i nie odczul bys zadnej roznicy. Dales sie nabrac na marketing i tyle :D
Odpowiedz mi tylko na pytanie, co daje te 512MB w tej karcie. Bo napisze Ci szczerze ze kompletnie nic, w zupelnosci wystarczylo by 256MB i nie odczul bys zadnej roznicy. Dales sie nabrac na marketing i tyle :D
a ja polecam kupić tą kartę co mam w podpisie ma 512 mb (kupiłem w komputronik) kosztuje ok. 900 zł a zasuwa jak nie wiem co
Polecam ten model http://www.allegro.pl/item97829446_sklep_leadtek_winfast_geforce_6800xt_128mb.html
Nie marw sie tym bo twoj procek spokojnie go pociagnie moj znajomy ma AMD 2,0 i 6800 ladnie chodzi.
wiesz to akurat wiem ze ma durzo potoków i w tym jest dobra ale czy ona nie wymaga pocesota 3GHz i lepszych ??
oczywiscie ze lepszy jest ten 6800xt bo ma 12 potokow a 6600 GT ma 8 potkow. Tu masz link http://allegro.pl/item98505985_leadtek_gf_6800xt_128mb_256bit_16potow_6vertex_.html na allegro gdzie jest ten 6800xt pisza tam tez ze mozna w nim odblokowac dodatkowe 4 potoki.
Strona 1 / 1