co to za ustrojstwo?
trojan.Evilbot.A znalazł go dziś skaner on–line
Mks–u
Mks–u
Odpowiedzi: 9
fakt nie pisałem jak go usunąć bo wywalił go skaner
byłem tylko ciekaw co to jest bo na polskich stronach nie znalazłem opisu a lubię wiedzieć co w trawie piszczy niestety nie znam angielskiego więc zachodnie strony odpadają Rebe ciebie sie nie czepiam
staram sie nie zajmować ludzi swoimi problemami,chyba ze sam nie jestem w stanie sobie poradzić.
P.s wielkie dzięki Gościu
byłem tylko ciekaw co to jest bo na polskich stronach nie znalazłem opisu a lubię wiedzieć co w trawie piszczy niestety nie znam angielskiego więc zachodnie strony odpadają Rebe ciebie sie nie czepiam
staram sie nie zajmować ludzi swoimi problemami,chyba ze sam nie jestem w stanie sobie poradzić.
P.s wielkie dzięki Gościu
szkoda słow, tylko się nie denerwuj bo odbiera ci to rozsądek, wg. mnie człowiek chciał się dowiedzieć szczegółów na temat złapanego insekta bo nie zna angielskiego, czy ty zawsze wszystko interpretujesz jako atak na ciebie?, albo czegoś nie zrozumiesz albo opacznie wytłumaczysz, na ''nie''.
Anonymous:rebe, więcej grzeczności i źyczliwości jest mile widziane z twojej strony ;)
Przykro mi Cię rozczarować, ale nie widze w moim tekście kompletnie nic niestosownego.
"Co to za ustrojstwo?" – tytuł i pierwsze słowo tekstu "trojan...".
Albo więc pytanie jest retoryczne – to w takim razie po ki czort je zadawać, albo w grę wchodzi .......... no własnie co ?
Xior – jeźeli juź masz mi stawiać zarzut to przynajmniej taki, który ma ręce i nogi.
Nie twierdziłem, źe pytasz jak go wywalić – więcej nawet nie napisałem jak to zrobić – wskazałem umiejscowienie i istotny fragment opisu.
Nie dorabiaj mi więc innych treści niź wpisane moją ręką.
Się updatnę – co mi tam – i tak zsyp:
Szanowny Anonimie, nie pochlebiaj sobie tym denerwowaniem.
Przypuszczam, źe tak to odebrałeś z uwagi na brak "mordek" . Fakt, mało ich uźywam.
Gdyby pytania zadawano w miarę choć precyzyjnie, a problemy przedstawiano sensownie
Nadto i Ty nie musiałbyś przypuszczać – najzwyczajniej byś wiedział
to trojan typu backdoor, ''tylne drzwi'' do twojego peceta dla twórcy zwierzaka, pozwala na nieautoryzowany dostęp do kompa przez kanał IRC .Podczas instalacji usadawia się się w folderze windowsa jako expl32a.exe i dodaje wpisy do rejestru źeby uruchomić się przy restarcie systemu :
HKLMSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunEXPLORER =
expl32a.exe
HKLMSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunEXPLORER =
expl32a.exe
rebe, więcej grzeczności i źyczliwości jest mile widziane z twojej strony ;)
nie pytałem sie jak go usunąć bo wywalił go skaner pytałem sie co to za ustrojstwo
Ps.uprzejme dzięki źe zechciałeś poswięcić swój cenny
czas na drugą odpowiedz :!:
Ps.uprzejme dzięki źe zechciałeś poswięcić swój cenny
czas na drugą odpowiedz :!:
Ale klucz rejestru to chyba widać w tym linku – prawda ?
To jest klucz dodany przez tego trojana, a opis brzmi – "...umoźliwia nieautoryzowany dostęp zdalny poprzez kanał IRC".
To jest klucz dodany przez tego trojana, a opis brzmi – "...umoźliwia nieautoryzowany dostęp zdalny poprzez kanał IRC".
ta tyle ze jeszcze trzeba znać języki,nie zawracałbym bym głowy bez potrzeby a gogle i umnie działa dobrze :!:
http://www.sophos.com/virusinfo/analyses/trojevilbota.html
U mnie google działają.
U mnie google działają.
Strona 1 / 1