co to za sterownik
Od czasu do czasu podczas pracy system się wiesza t.zn nie mogę nic zrobić poza resetem.Dzieje się to nie często i myslę źe to wina procesora który ma tylko 256 cache i czasami obciąźony "nie wyrabia" i zawiesza system(a moźe to nie to?). Dzisiaj po resecie wystąpił BSOD z błędem:
0x0000007E aswMon2.sys – Address BAFC2354 base at BAFC2000, DateStamp 443fa956.
Kilkakrotnie po ponownym resecie pokazywał mi ten BSOD, dopiero gdy wybrałem "ostatnia działająca konfiguracja" dopiero mogłem zalogować się do systemu. Szukałem odpowiedzi w internecie ale nie znalazłem pasującej odpowiedzi do mojego problemu.Wiem źe to chyba jakiś zły sterownik ale szukałem tych wpisów (plików) w systemie i mi nic nie znalazł. Nie wiem które sterowniki są złe. W podglądzie zdarzeń pod dzisiejsza datą nic nie ma. Posiadam poza zintegrowaną kartą dzwiękową(AC97) kartę C–Media Vave Device (obie wykorzystuję) ale sterowniki oryginalne zakupione niedawno z kartą. Mam teź kartę TV AVer Media która nie chciała pracować w WinXP ale ściągnąłem nowe sterowniki i chodzi juź ok 4 miesięcy bez problemu. Nigdy dotąd nie miałem większych problemów aź do dzisiaj. Moźe ktoś rozpozna co to za sterownik powoduje mi ten błąd.
0x0000007E aswMon2.sys – Address BAFC2354 base at BAFC2000, DateStamp 443fa956.
Kilkakrotnie po ponownym resecie pokazywał mi ten BSOD, dopiero gdy wybrałem "ostatnia działająca konfiguracja" dopiero mogłem zalogować się do systemu. Szukałem odpowiedzi w internecie ale nie znalazłem pasującej odpowiedzi do mojego problemu.Wiem źe to chyba jakiś zły sterownik ale szukałem tych wpisów (plików) w systemie i mi nic nie znalazł. Nie wiem które sterowniki są złe. W podglądzie zdarzeń pod dzisiejsza datą nic nie ma. Posiadam poza zintegrowaną kartą dzwiękową(AC97) kartę C–Media Vave Device (obie wykorzystuję) ale sterowniki oryginalne zakupione niedawno z kartą. Mam teź kartę TV AVer Media która nie chciała pracować w WinXP ale ściągnąłem nowe sterowniki i chodzi juź ok 4 miesięcy bez problemu. Nigdy dotąd nie miałem większych problemów aź do dzisiaj. Moźe ktoś rozpozna co to za sterownik powoduje mi ten błąd.
Odpowiedzi: 3
Przeskanowałem eTrust Antivirus Web Scanner. Międzyczasie Avast znalazł zagroźenie – kazałem usunąc. Skaner nic nie znalazł, myslę źe bedzie wszystko ok. Dzieki za info.
Spróbuj tego
gdyby coś było nie tak to oryginalna strona
dałem linka do kopii google, bo standardowa strona nie chce mi wchodzić.
gdyby coś było nie tak to oryginalna strona
dałem linka do kopii google, bo standardowa strona nie chce mi wchodzić.
To plik avast! antivirus.
źródło: http://www.dynamiclink.nl/htmfiles/rframes/info_sys/info_a/142.htm
(ściagasz na własne ryzyko)
źródło: http://www.dynamiclink.nl/htmfiles/rframes/info_sys/info_a/142.htm
(ściagasz na własne ryzyko)
Strona 1 / 1