co to za sterownik

Od czasu do czasu podczas pracy system się wiesza t.zn nie mogę nic zrobić poza resetem.Dzieje się to nie często i myslę źe to wina procesora który ma tylko 256 cache i czasami obciąźony "nie wyrabia" i zawiesza system(a moźe to nie to?). Dzisiaj po resecie wystąpił BSOD z błędem:
0x0000007E aswMon2.sys – Address BAFC2354 base at BAFC2000, DateStamp 443fa956.
Kilkakrotnie po ponownym resecie pokazywał mi ten BSOD, dopiero gdy wybrałem "ostatnia działająca konfiguracja" dopiero mogłem zalogować się do systemu. Szukałem odpowiedzi w internecie ale nie znalazłem pasującej odpowiedzi do mojego problemu.Wiem źe to chyba jakiś zły sterownik ale szukałem tych wpisów (plików) w systemie i mi nic nie znalazł. Nie wiem które sterowniki są złe. W podglądzie zdarzeń pod dzisiejsza datą nic nie ma. Posiadam poza zintegrowaną kartą dzwiękową(AC97) kartę C–Media Vave Device (obie wykorzystuję) ale sterowniki oryginalne zakupione niedawno z kartą. Mam teź kartę TV AVer Media która nie chciała pracować w WinXP ale ściągnąłem nowe sterowniki i chodzi juź ok 4 miesięcy bez problemu. Nigdy dotąd nie miałem większych problemów aź do dzisiaj. Moźe ktoś rozpozna co to za sterownik powoduje mi ten błąd.

Odpowiedzi: 3

Przeskanowałem eTrust Antivirus Web Scanner. Międzyczasie Avast znalazł zagroźenie – kazałem usunąc. Skaner nic nie znalazł, myslę źe bedzie wszystko ok. Dzieki za info.
henry
Dodano
26.04.2006 22:19:14
Spróbuj tego
gdyby coś było nie tak to oryginalna strona
dałem linka do kopii google, bo standardowa strona nie chce mi wchodzić.
klosik007
Dodano
26.04.2006 13:35:02
To plik avast! antivirus.

źródło: http://www.dynamiclink.nl/htmfiles/rframes/info_sys/info_a/142.htm

(ściagasz na własne ryzyko)
brtx
Dodano
26.04.2006 13:29:47
henry
Dodano:
26.04.2006 12:48:48