Co to za procesor?
Czy ktoś wie, czemu Windows XP pokazuje taką szybkość taktowania procesora przy Sempronie 2400+???
"Dlaczego 1,68 GHz"??? Bios oczywiście wykrył mi Semprona 2400+.
"Dlaczego 1,68 GHz"??? Bios oczywiście wykrył mi Semprona 2400+.
Odpowiedzi: 8
jezeli mamy procka np: semprona 3000+ a jest normalnie 2 ghz to procesor moze osiagnac wydajnosc 3 ghz z technologia "QuantiSpeed" która mu w tym pomaga
No wiec chodzi o to ze na wydajnosc procesorka nie wplywa li tylko ilosc mhz, ale takze inne komponent i zastosowane technologie i rozwiazania.
Dlatego AMD stosuje takie a nie inne oznaczenia. I bynajkmniej nie po to by klienta w blad wprowadzic, ale wlasnie zeby go z niego wyprowadzic ;)
Przyklad : Celeron 2,4Ghz i Sempron 2400+.
Z testow wynika ze lepszy jest procesor AMD, ale wyobrazmy sobie ze AMD nie stosuje swoich oznaczen i Semrpn 2400 nazywa sie Sempron 1700. Mysle ze w takim wypadku sprzedaz gorszych Celeronow przynajmniej by sie podwoila ... ;)
Dlatego AMD stosuje takie a nie inne oznaczenia. I bynajkmniej nie po to by klienta w blad wprowadzic, ale wlasnie zeby go z niego wyprowadzic ;)
Przyklad : Celeron 2,4Ghz i Sempron 2400+.
Z testow wynika ze lepszy jest procesor AMD, ale wyobrazmy sobie ze AMD nie stosuje swoich oznaczen i Semrpn 2400 nazywa sie Sempron 1700. Mysle ze w takim wypadku sprzedaz gorszych Celeronow przynajmniej by sie podwoila ... ;)
nie wiem nie uźywam tej firmy wiem źe najbardziej widoczne jest te 2500+ i większość zwracają na to uwage myśląc źle
marcin.mb a widziałeś źeby procesory AMD miały napisane MHz po nazwie procesora?
AMD oszukuje klientów w nazwach procesorów bo to źe pisze tam 2500+ to wcale nie znaczy źe ma tyle MHz,
w nazwie chcą dorównać Intelowi jedna to sie nie liczy, waźna jest szybkość
w nazwie chcą dorównać Intelowi jedna to sie nie liczy, waźna jest szybkość
Nie, on nie pracuje z taka czestotliwoscia.Ukey:to on pracuje z czestotliwoscia 2400MHz
Mimoze wykrywa go jako 1,68GHz to on pracuje z czestotliwoscia 2400MHz. Widac to w testach niby taki 2500+ ma tylko 1833MHz ale w testach jest wydajnieszy od Pentiuma IV 2500 MHz
Wiesz co to taktowanie rzeczywiste ? To sa wlasnie te 1,68 GHz
Strona 1 / 1